Android zal overal aanwezig zijn

Wie in Android een concurrent van Apple heeft gezien op het vlak van portables zit er helemaal naast. Op de conferentie Google I/0 van San Francisco werden er maar liefst 300 mobiele toestellen getoond voor alle mogelijke toepassingen in het dagelijkse leven.

post-image-3

Aan de 400.000 ontwikkelaars die de Android Market stilaan beginnen verstikken, biedt Google voortaan de Android Open Accessory en zijn specifieke ontwikkelkit. De in de kit inbegrepen elektronische kaart is gebaseerd op het model van Arduino, met USB-poort. Google heeft ook zijn platform voor woningautomatisering Android@Home gelanceerd, dat een koppeling met alle fysieke objecten mogelijk maakt, zowel met draad als via Wi-Fi.

Terwijl de markt voor woningautomatisering het moeilijk heeft om zich te ontwikkelen buiten de echt prijzige milieus, zou Android wel eens de standaardtechnologie kunnen zijn die de markt nodig heeft. Cisco, HP, IBM en anderen willen deze markt ook betreden, en Android zou het cement van hun strategie kunnen zijn.

Show More
Back to top button
Close
Close