De IT werd 100 jaar geleden geboren

En het is IBM die de kaarsjes mag uitblazen. 100 jaar geleden bracht Thomas J. Watson drie ondernemingen samen om de “Computing Tabulating and Recording Company” te vormen (CTR). Een naam die misschien geen belletje doet rinkelen, tot het bedrijf niet veel later zijn naam verandert in “International Business Machines” (IBM). Sinds zijn oprichting was “Big Blue” betrokken in verschillende technologische ontwikkelingen.

post-image-3

De centrale computer (de mainframes), de departementale systemen (34, 36 systemen…) de diskette en de harde schijf… IBM was op alle fronten aanwezig voordat het bedrijf definitief doorbrak met de wereldberoemde IBM PC. Vandaag de dag is IBM vooral actief in dienstverlening en software.

Om zijn 100-jarig bestaan te vieren, vroeg IBM aan elke werknemer om gedurende 8 uur vrijwillig mee te werken aan een liefdadigheidsproject. De onderneming selecteerde 16 projecten in België en Luxemburg, waaronder “Kom op tegen Kanker”, “De Stichting tegen Kanker”, “Cliniclowns” en “School en Ziekzijn”.

Show More
Back to top button
Close
Close