HP smartphones zijn er in mei

HP brengt op 15 mei in de V.S. zijn eerste smartphones Veer 4G uit. Deze toestellen draaien op WebOS (het mobiele besturingssysteem van Palm).

post-image-3

De Veer, in februari aangekondigd samen met de TouchPad tablet, is de kleinste van alle WebOS-smartphones van HP. En de eerste die gereleased wordt sinds de overname van Palm.

Voor de analisten is zal Veer aantonen of de aankoop van Palm door HP een geslaagde zet was of niet. Toch verwachten analisten niet dat de nieuwe Palm-toestellen een invloed zullen hebben op de verkoopsresultaten van de voornaamste marktspelers. De Veer blijft een nicheproduct, maar de groei van de markt maakt dat er plaats is voor nieuwkomers. De Veer richt zich vooral tot jongeren die op zoek zijn naar een goedkoop geprijsd model.

Tegen de zomer zal HP ook de Pre3 uitbrengen, voornamelijk bestemd voor professionals.

De Veer, die zeer compact is, is uitgerust met een touchscreen van 2,6 inch en een uitschuifbaar klavier. Het toestel biedt ondersteuning aan Adobe Flash voor WebOS 2.1. De Veer kan zich ook omvormen tot een Wifi-hotspot voor 5 apparaten. Zijn processor van 800MHz is van Qualcomm makelarij en de interne opslagcapaciteit bedraagt 8 GB. Tot slot beschikt het toestel ook over een camera van 5 MP. Zijn prijs: 250 dollar.

Show More
Back to top button
Close
Close