Een Microsoft OS voor oude computers?

“Windows Thin PC” staat op het punt gereleased te worden. Het gaat om een Windows-versie waarmee oude computers een tweede leven worden gegeven en die te licht zijn om Windows 7 te draaien. Een oplossing die zich richt op bedrijven.

post-image-3

De release candidate (RC) die traditioneel de finale versie van een software voorafgaat, werd “Windows Thin PC” genoemd (WinTPC). De finale versie wordt tegen de grote vakantie verwacht. WinTPC is geen substituut voor Windows 7, maar richt zich op de eigenaars van oude computers die niet in nieuw materiaal willen investeren.

Het gaat hierbij voornamelijk om XP-machines die gemiddeld 10 jaar oud zijn.

WinTPC is niets anders dan een ultralichte versie van Windows 7 waarmee oude computers kunnen gebruikt worden als virtuele terminal gelinkt aan online diensten. Particulieren worden dus niet geviseerd.

De WinTPC-systemen kunnen slechts draaien als “remote desktop clients” van management tools, beveiligingssoftware en media players. Je zal er geen Microsoft Office mee kunnen draaien, maar wel webgebaseerde virtuele applicaties.

De nadruk werd ook gelegd op de beveiliging: de schriftfilters maken dat bij elke reboot van de PC het OS in zijn oorspronkelijke staat wordt hersteld.

De WinTPC-systemen ondersteunen ook de BitLocker-encryptie (en BitLocker to Go) en AppLocker, om het verschijnen van ongeoorloofde applicaties te voorkomen.

De software zal enkel beschikbaar zijn voor Microsoft-klanten (met de Software Assurance). De PC’s moeten ten minste over een processor van 1 GHz beschikken en over 1 GB Ram. De computer moet ook DVD’s kunnen lezen en DirectX 9 ondersteunen. Tot slot is een vrije ruimte van 16 GB vereist op de harde schijf en raadt Microsoft aan om WinTPC te gebruiken met draadverbindingen. 

Show More
Back to top button
Close
Close