Nog een “pre-beta”-versie van Windows 8?

Op het internet werd opnieuw een betaversie van Windows 8 gereleased. Hoewel Microsoft nog steeds geen officiële releasedatum heeft aangekondigd voor zijn volgende OS, noch de officiële benaming ervan, is er nu een pre-beta versie opgedoken op het internet, en werd er een tweede versie aangekondigd voor release binnen één maand.

post-image-3
Gebruikers van de website Beta Archive Web (www.betaarchive.com/forum) bevestigen dat hun FTP-servers een develepmentversie bevatten van de volgende Windows-versie. Het zou gaan om de versie 6.2.7955.0 Milestone 2. Om toegang te krijgen tot de servers moet men beschikken over een gebruikersaccount. Het is reeds de tweede Milestone-versie die op één maand tijd is verschenen.

De versies “Microsoft Milestone” zijn pre-beta versies voor intern testgebruik. Normaal betekent dit dat de eerste publieke betaversies binnen enkele weken beschikbaar zullen worden gemaakt. Dat is in ieder geval wat de infosite WinRumors beweert.

Zij die reeds hun hand hebben kunnen leggen op deze pre-beta versie van Windows 8 maken melding van een interface van het type “Ribbon”, met een horizontale strip boven Office-applicaties zoals Word of Excel. Er is ook sprake van “webcamsoftware”, van een nieuwe task manager, een PDF-lezer en een “immersive” browser. Microsoft werkt ook aan een specifieke versie voor ARM-processors waarmee de opkomende tabletmarkt beter moet worden bediend.

Microsoft geeft echter geen commentaar op deze geruchten. Intussen heeft Windows 7 de kaap van de 350 miljoen wereldwijd verkochte exemplaren overschreden.
Show More
Back to top button
Close
Close