Ricoh en duurzame ontwikkeling

Ricoh lanceert een programma voor Duurzame Ontwikkeling (Sustainability Optimisation Programme) waarmee bedrijven de efficiëntie van hun document workflow kunnen verbeteren, terwijl hun ecologische voetafdruk wordt verminderd. De ambitie: het energieverbruik van het printerpark terugdringen met 36%.

post-image-3
Dit programma, dat gecertifieerd is door BSI (British Standards Institution) is gebaseerd op het consultancy-aanbod “Pay Per Page Green”. Dit aanbod laat gemiddelde en grote bedrijven toe om hun ecologische voetafdruk van hun printerpark met meer dan 30% terug te dringen. Het aanbod heeft ook als doel de duurzame prestaties van documentstromen van het bedrijf te beheren en de uitstoot van koolstofdioxide te neutraliseren.

Ricoh omschrijft zijn programma als een continue verbetercyclus die uit vijf stappen bestaat: de analyse van de flux en van de documentenstroom, een plan voor de reductie van TCO en de uitstoot van koolstofdioxide, de uitvoering van het plan, het in de gaten houden van de CO2-uitstoot en de vergelijking met de gestelde doelen, en tot slot de compensatie van de uitstoot met zogenaamde Carbon Credits.

Het Sustainability Optimisation Program kan worden bekeken op http://www.youtube.com/watch?v=cXwk40Mclys&feature=player_embedded 
Show More
Back to top button
Close
Close