D`Ieteren in de wolken

In het kader van een proefcontract zal het nieuwe platform van D`Ieteren gehost worden op de Euro Green IT cloud, gebaseerd op IBM Cloudburst.

post-image-3
D`Ieteren en IBM ontwikkelen een mobiliteitsconcept met de naam MyMove. Dit concept wil "gebruikerscommunities" toelaten om zich sneller goedkoper te verplaatsen, door de behoefte aan parkeerplaatsen en de CO2 emissie te verminderen. Met dit platform zal men immers online elektrische auto`s en fietsen kunnen reserveren vanop zijn draagbare computer of smartphone.

MyMove is een online java toepassing, gebaseerd op IBM DB2 express (Open Source software Glassfish). Zij wordt gehost op "Chlorophylle", het Euro Green IT cloud aanbod gebaseerd op IBM Cloudburst.
 
MyMove wil groepen gebruikers van eenzelfde bedrijf of eenzelfde wijk een systeem bieden om voertuigen te delen. Buiten het systeem om voertuigen te delen zal een ingebouwd telematicasysteem ook de permanente link verzorgen tussen de automobilisten en het MyMove callcenter.
 
MyMove wordt momenteel getest door 6 partners: Cofinimmo (immobiliënvennootschap voor bedrijven), Home Invest en de groep Trevi (immobiliën en bouw voor particulieren), het bedrijvencentrum Les Ateliers des Tanneurs/Stad Brussel (instellingen) en IBM.
Show More
Back to top button
Close
Close