Windows Intune: om een PC-park in de cloud te beheren

Windows Intune, gelanceerd door Microsoft, is een beheer- en beschermingsconsole voor het IT-park van elke onderneming. Deze all-in-one applicatie biedt PC-beheer, anti-malwarebescherming en opties voor Windows-updates.

post-image-3
Deze applicatie is cloud-gebaseerd en maakt het voor IT-beheerders mogelijk om hun opdrachten uit te voeren waar ze zich ook bevinden.

Een belangrijke voorwaarde: alle PC’s van de klanten moeten ge-upgraded worden naar Windows 7 Enterprise. “Intune is een cloud-applicatie waarmee wij alle desktops kunnen controleren vanop één enkele interface,” aldus Danny Otten, CEOP van T-Bench die toezicht houdt op deKMO’s wat betreft hun IT-installaties.

Windows Intune heeft als doel toe te zien dat alle PC’s van een park de nieuwste updates ontvangen en de noodzakelijk patches. Dit virtuele dashboard monitort op een pro-actieve manier PC’s op hun kwetsbaarheid voor mogelijke aanvallen. En vooral: het laat de IT-verantwoordelijke toe om vanop afstand problemen op te lossen. Windows Intune richt zich op bedrijven van alle grootte en vooral KMO’s die niet over een intern IT-team beschikken.
Show More
Back to top button
Close
Close