China sluit 130.000 internetcafés

China, waar surfen op het internet verboden is onder 18 jaar, maakt jacht op illegale internetcafés.

post-image-3
In minder dan 6 jaar tijd heeft China 130.000 internetcafés gesloten. De cafés die wel toegelaten zijn, zijn onderworpen aan een aantal strikte voorwaarden, waarbij bij de minste overtreding de licentie kan ingetrokken worden. Bijvoorbeeld: wanneer jongeren onder de 18 jaar toegelaten worden.

Het ministerie van cultuur publiceert pas binnen een maand zijn rapport over de situatie maar verklaarde reeds aan het officiële persagentschap Xinhua dat het land de ontwikkeling van internetcafé-ketens wil bevoordelen om te verhinderen dat onafhankelijke internetcafés opduiken. Het ministerie verklaarde ook dat het hardere sancties wil opleggen aan cafés die toch minderjarigen toelaten.

In China maken 163 miljoen Chinezen gebruik van het internet, op een totale bevolking van 457 miljoen. Een voorzichtige schatting, als je weet dat 60% van de Chinezen beschikken over maandelijkse inkomens die iets hoger liggen dan 3000 yuan (456 dollar). 50% van de Chinese internetgebruikers zijn tussen 18 en 25 jaar oud, en 9% zijn minderjarig.

Er bestaan momenteel 144.000 internetcafés in China. Die worden vooral gebruikt om te informatiestromen op het World Wide Web te controleren. Elke site met gevoelige inhoud wordt geblokkeerd. 
Show More
Back to top button
Close
Close