Een “groene” PC om 60 euro per jaar te besparen

Een Luikse ondernemer heeft zijn bedrijf “iGreeen” opgestart. Inderdaad, met 3 e’s, zoals in “Ecologie, Energie, Environnement”. Op het programma, een desktop PC en een mini-ITX moederkaart (17cm x 17cm).

post-image-3
Daniel Foulon, oprichter van iGreeen en erg begaan met milieuproblematiek, heeft een “milieuvriendelijke” mini-desktop ontwikkeld. Dit type netop is ontworpen om minder electriciteit te verbruiken, en bijgevolg ook minder CO2.

De mini-PC verbruikt 26 Watt, wat veel minder is dan een klassieke computer. Daarmee zou de jaarlijkse besparing zo’n 60 euro bedragen en tot 150 kilo minder CO2. Een exemplaar van deze computer bevindt zich in het oceanografisch station van de Universiteit van Luik te Calvi, en dient voor de vergaring van meteorologische gegevens. iGreeen heeft ook plannen om een ander, krachtiger, model te ontwikkelen, bestemd voor gamers. Dit model zal wel meer energie verbruiken. De nieuwe PC draait op een dual core Atom D510-processor van 1,66 GHz.

De eco-PC wordt verkocht aan de prijs van 329 euro BTW incl. met Lunix Ubuntu en 434 euro (taxen inclusief) voor het model met Windows 7 Home Premium. De 17 x 17 moederkaart die zich in de PC bevindt wordt afzonderlijk verkocht aan 90 euro (taxen incl).
Show More
Back to top button
Close
Close