WebOS binnenkort op alle PC`s van HP?

De grootste PC-fabrikant is van plan zijn nieuwe mobiele OS in 2012 op al zijn computers te introduceren. Zo wil HP zich differentiëren van zijn concurrenten.

post-image-3
In 2012 zal het HP-platform WebOS niet enkel gebruikt worden op telefoons, tablets of printers. Leo Apotheker, directeur-generaal van HP heeft zijn plannen onthuld in een interview met Bloomberg.

WebOS, dat in 2009 ontwikkeld werd, begon zijn carrière aan boord van de intelligente telefoon Palm Pre… die commercieel nooit van de grond is gekomen en die ook niet in België beschikbaar was. Sinds zijn overname door HP, werd WebOS geïnstalleerd op printers. De fabrikant werkt nu aan de TouchPad tablet en twee nieuwe telefoons. Niettemin blijven de plannen van HP voor de PC’s vaag. De technisch directeur van HP, Phil McKinney, verklaarde onlangs aan de Seattle Times dat de bedrijfs-PC’s een “WebOS-geïntegreerde ervaring” zullen krijgen. Het zou hierbij niet gaan om een “gevirtualiseerde” toevoeging, maar eerder om een “upgrade” van Windows. We kunnen dus veronderstellen dat de HP-PC’s in de toekomst zullen beschikken over een toegang tot WebOS-applicaties. Met misschien ook meer uitgebreide synchonisatie-oplossingen tussen PC’s en mobiele apparaten. Maar hierop wordt het nog enkele maanden wachten. 
Show More
Back to top button
Close
Close