Internet Explorer 9 komt er op 14 maart

Vergeet de betaversies en andere “Release Candidates”. De definitieve versie van Internet Explorer 9 zal maandag worden gelanceerd, zo belooft Microsoft op zijn blog.

post-image-3
IE9 zal beschikbaar zijn voor download op 14 maart om 21 uur (Pacific Time) of tijdens de morgen van 15 maart in Europa.

Internet Explorer 9 is de grootste herziening van de Microsoft browser tot nu toe en zal niet kunnen worden gebruikt op Windows XP. Het is een minimalistisch georiënteerde herziening die de gebruiker meer plaats geeft door de terugdringing van de menu’s. Concreet gesteld maakt IE9 gebruik van één enkele URL- en zoekbalk, een beetje zoals zijn concurrent Google Chrome.

De tabbladen van de browser zijn geplaatst op een unieke laterale band, genaamd “Omnibar”.

De links naar de sites zijn nu makkelijk beheerbaar binnen Windows en de URL’s van de favoriete sites kunnen verschijnen in de taakbalk.

Wat prestaties betreft, ondersteunt IE9 HTML 5. Zij die reeds de Release Candidate-versie van afgelopen maand hebben gebruikt, zullen echter maar weinig nieuwigheden ontdekken, zelfs al zegt Microsoft dat de finale versie “enkele verrassingen” bevat.  
Show More
Back to top button
Close
Close