Eerste kabelloos computerscherm

Wie zei er ook weer dat CeBIT 2011 geen verrassing in petto zou hebben? Fujitsu denkt tegen het einde van dit jaar met de productie te kunnen starten van commerciële kabelloze computerschermen.

post-image-3
Daarvoor rekent Fujitsu op de voedingstechnologie SUPA (Smart Universal Power Access), ontwikkeld door het Institut Fraunhofer. Deze technologie kent haar oorsprong in het kader van een onderzoeksproject gefinancierd door het Duitse ministerie van Economische Zaken.

Het resultaat is een draagbaar scherm (voorlopig enkel een demo) zonder ook maar enige bekabeling: zowel het signaal als de voeding gebeuren kabelloos. De “plug and play” maakt dus binnenkort plaats voor de “park & play”. Het volstaat te beschikken over een nabijgelegen hotspot.

De LED screens van Fujitsu hebben een grootte van 22” en halen hun stroom via magnetische inductie uit een antenne die kan worden geïntegreerd in een bureau of een vergadertafel. De stroomantenne concentreert zich op een hotspot, en de technologie is volkomen veilig, net als inductiekookplaten en laadstations van elektrische tandenborstels. Het scherm ontvangt beeldsignalen via een draadloze USB-poort van een PC of laptop, met een maximaal bereik van 10 meter. Het scherm wordt voorgesteld op de “Dealers Only”-Fujitsu stand.

Show More
Back to top button
Close
Close