Daar zijn de super PC’s!

Er is reeds enige tijd sprake van nieuwe Intel chips, en ook van fouten bij de productie van de eerste Sandy Bridge processors. Net zoals er ook rekenfouten optraden bij de eerste Pentiums in de jaren ’90. Nu is het dus de beurt aan de processoren.

post-image-3
Deze chips, met een miniaturisatieproces van 32 nm, worden nog altijd Core i3, i5 en i7 genoemd, maar zijn krachtiger. Lenovo (Thinkpad van IBM) en Sony kondigen de chips reeds aan in hun cataloog.

Deze processors zijn dual-core en quad-core processors. In vergelijking met de voorgaande modellen die dezelfde naam dragen, zijn de Sandy Bridges echter sneller, maar vooral energiebesparender. 

Het is bovendien de eerste keer dat Intel op een enkele processor “CPU” en “graphics” vermeld.

Een ander kenmerk van Sandy Bridge is de Turbo Boost 2.0, die core-activiteiten kan stilleggen wanneer deze niet gebruikt worden. Zo kan er energie worden bespaard.

Lenovo zegt dat één van zijn Thinkpads (T420) een autonomie heeft van 15 uur, vooraleer deze terug moet opgeladen worden (batterij met 9 cellen).

Een andere nieuwe functie is de antidiefstal op afstand. Hiermee kunnen informaticaverantwoordelijken vanop afstand gestolen of verloren laptops desactiveren. Zij kunnen geïdentificeerd worden van zodra zij op een kabelnetwerk worden aangesloten, of op Wifi of 3G. De computers kunnen ge-reactiveerd worden door een code waarover hetzelfde IT-departement beschikt.
Show More
Back to top button
Close
Close