Komt de HP TouchPad van HP er vroeger dan verwacht? 

De commercialisatie van de HP-tablet gebaseerd op WebOS van Palm (aangekocht in 2010) zal van start gaan in maart, om niet te veel in het vaarwater te komen van de Android 3-modellen.

post-image-3
De TouchPad, uitgerust met WebOS 3.0 en een scherm van 9,7 inch, zou deze zomer in de winkels moeten verschijnen. Maar volgens DigiTimes zal de tablet reeds eind maart beschikbaar zijn.

De TouchPad, vergelijkbaar met de iPad wat betreft formaat en resolutie, zal nogal snel de concurrentie aangaan met de modellen van Motorola (Xoom), Samsung en Toshiba. Dezen zullen vanaf de lente beschikbaar zijn. Daarom is het volgens DigiTimes aanneembaar dat HP de TouchPad sneller gaat verkopen. HP verwacht tegen het einde van 2011 zo’n vier tot 5 miljoen TouchPads te verkopen. Op een totale productie van 45 à 48 miljoen PC’s in alle formaten (tablets inbegrepen). HP heeft voor zijn TouchPad de volgende strategie aangenomen: “less is more”. Dit betekent: geen dubbele camera (slechts één vooraan), en geen uitbreidbare stockage of USB-ports. Wat de fabrikant toelaat om zijn product te plaatsen in een prijsklasse die vergelijkbaar is met deze van de iPad. 
Show More
Back to top button
Close
Close