Nokia Siemens Networks waarschuwt de operatoren

Zullen onze telecominfrastructuren nog veel langer de grote toename van mobiele data aankunnen? Kai Sahala, hoofd van Mobile Broadband Marketing bij Nokia Siemens Networks zegt dat de mobiele telefoniesector dringend maatregelen moet nemen. Hij onderstreept de noodzaak om de capaciteit van de telefonienetwerken te controleren, ook in België.

post-image-3
Bijna 40% van de Europeanen zegt binnen het jaar te willen veranderen van mobiele operator. Filip Rommelaere, Country Director van Nokia Siemens Networks België, voorspelt dat er aan de groei van de ARPU een einde dreigt te komen indien de operatoren niet tegemoet komen aan de noden van de gebruikers inzake de kwaliteit van dienstverlening.

Het echte probleem komt minder van de uitgewisselde gegevens dan wel van de signalisatietrafiek. “In tegenstelling tot draagbare computers maken smartphones talrijke keren verbinding met het netwerk en wisselen ze daarbij elke keer een kleine hoeveelheid data uit,” aldus Kai Sahala.

Elke keer een apparaat verbinding maakt met een netwerk, wordt er een onderliggende signalisatietrafiek geactiveerd, zelfs indien er geen data wordt uitgewisseld. Indien de netwerken deze flux niet kunnen beheren, zullen zij niet langer supplementaire data of oproepen kunnen behandelen. Dat is het argument dat Nokia Siemens Networks gebruikt om zijn Cell_PCH3-technologie te promoten.

Met deze technologie is het mogelijk de levensduur van een batterij te verlengen door het simuleren van een deactivering, mét behoud van de verbinding. Dit leidt tot een daling van 3 tot 4 keer het aantal signalen die nodig zijn om het apparaat in te schakelen.
Show More
Back to top button
Close
Close