Verizon wil Terremark overnemen, leverancier van cloud-diensten

Verizon Communications wil de leverancier van cloud-diensten Terremark overnemen voor een bedrag van ongeveer 1,4 miljard dollar. Door deze overname wil Verizon zijn cloud-aanbod voor bedrijven uitbreiden.

post-image-3
De Amerikaanse operator zal tussen 10 en 17 februari een openbaar bod uitbrengen op alle gewone aandelen van Terremark. De beheersraden van beide ondernemingen hebben de transactie bevestigd, maar deze is nog onderhevig aan de aandeelhouders van de onderneming, alsook aan het oordeel van de mededingingsautoriteiten. Drie aandeelhouders hebben reeds ingestemd met de overdracht van in totaal 27,6% van de aandelen. Verizon wil de transactie tegen het einde van dit kwartaal afsluiten. Het biedt 19 dollar per Terremark-aandeel, ongeveer een derde bovenop de huidige waarde van het aandeel.

Terremark biedt colocatie, managed infrastructure- en cloud computingdiensten aan vanuit zijn 13 datacenters in de V.S., Europa en Latijns-Amerika. De onderneming  richt zich met zijn on-demand informatica-ressources tot grote bedrijven en Amerikaanse overheidsdiensten. Verizon, dat 220 datacenters bezit in 23 landen, biedt clouddiensten aan via haar Business Division. De operator heeft aangekondigd dat het zich zal oriënteren naar een prestatiemodel gebaseerd op “Everything as a Service”.

Verizon Business biedt wereldwijd telecommunicatienetwerken aan talrijke grote bedrijven en gebruikt deze connectiviteit om verder haar diensten aan te bieden. Zo heeft de operator het afgelopen jaar een Calculation as a Service-product gelanceerd. Hiermee kunnen abonnees gemakkelijk workload verplaatsen tussen hun eigen infrastructuur en deze van Verizon. Begin 2010 lanceerde Verizon ook al een stockagedienst in de cloud, in samenwerking met Nirvanix, specialist in dit gebied. Deze operatie illustreert de opkomst van de telecom-operatoren die de voornaamste aanbieders willen worden van cloud-diensten aan bedrijven.

Jacques Cheminat 
Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr/
Show More
Back to top button
Close
Close