Jaarcijfers van EMC: Winst en omzetcijfer beduidend hoger

Voor het jaar 2010 werd het omzetcijfer van EMC geconsolideerd op 17 miljard dollar, wat een verhoging is van 21% ten opzichte van 2009. De netto winst GAAP steeg met 75% tot 1,9 miljard dollar. De netto niet-GAAP2 winst bedroeg 2,7 miljard dollar, een stijging met 46%, en de winst niet-GAAP2 "verspreid en verdeeld" beliep 1,26 miljard dollar, een stijging van 40%. Het bedrijf heeft een record bedrag van 4,5 miljard dollar aan liquide middelen beschikbaar, een stijging met 36%, en een operationele schatkist van 3,4 miljard dollar, een stijging met 31%.

post-image-3
Joe Tucci, president en algemeen directeur van EMC onderlijnt: "De prestaties van EMC waren in 2010 de beste uit haar hele geschiedenis, en worden gekenmerkt door een snelle groei, een groter marktaandeel, financiële sterkte en belangrijke investeringen in technologische innovatie. Met onze sterke en kenmerkende portefeuille aan producten, diensten en strategische partnerschappen hebben wij nog nooit zoveel vertrouwen gehad in de positie van EMC om deze overgang naar IT als een dienst tot een goed einde te brengen".
 
Financieel directeur David Goulden merkt op: "In 2010 hebben wij onze triple play op indrukwekkende manier uitgevoerd - door tegelijkertijd marktaandeel te veroveren, op beduidende wijze opnieuw in ons bedrijf te investeren, en een betere rendabiliteit te leveren. Het hele jaar door werd er enorme vooruitgang geboekt op al deze doelstellingen, wat EMC tot de beste financiële en operationele positie brengt die het bedrijf ooit gekend heeft. Wij verkeren in een uitstekende positie om onze triple play resultaten in 2011 verder te laten evolueren".
 
EMC ging ook door met het gebruiken van haar financiële macht om strategische aanwinsten te doen, geconcentreerd op zones in sterke groei, zoals Isilon System, leverancier van cluster storage oplossingen, en Greenplum, specialist in bedrijfsanalyse, of Archer Technologies,  uitgever van software voor risico`s en conformiteit.
 
Nathalie Moreau
Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr/
Show More
Back to top button
Close
Close