Nieuwe `Transformation Officer` bij AXA Belgium

Sabine Wuiame en Céline Dupont werden benoemd tot resp. Chief Risk Officer en Chief Transformation Officer bij AXA Belgium.

post-image-3

Sabine Wuiame zal Christophe Mugnier opvolgen als Chief Risk Officer bij AXA Belgium. Zij zal het Management Committee vervoegen en zetelen in de beheerraad. Op 1 september eerstkomend zal Céline Dupont Chief Transformation Officer (CTO) worden en het Management Committee van AXA Belgium vervoegen.

Na verschillende leidinggevende functies uitgeoefend te hebben, onder andere bij PricewaterhouseCoopers en Swiss Life France, heeft Sabine achtereenvolgens de functies van Risk & Finance Director bij Assuralia uitgeoefend, en vervolgens Chief Risk Officer bij Belfius Insurance.

Sabine is ook lid van het Instituut van Actuarissen in België, een organisatie die zich inzet om de erkenning van het beroep van Actuaris te promoten in België en de rest van de wereld.

Als CRO zal Sabine moeten toezien op het goed beheer van de risico`s van het bedrijf, op het beheer van de conformiteit, en ook van het eerbiedigen van de Solvency II normen.

Céline van haar kant oefende verschillende functies uit in de bank- en consultancysector, vooraleer zij in 2009 bij AXA kwam waar zij achtereenvolgens de functies had van Head of Operational Excellence bij AXA Belgium en vervolgens Head of Change bij AXA Bank, om dan het directiecomité van de Bank te vervoegen als verantwoordelijke Producten en Operaties.

Als Chief Transformation Officer zal Céline het Management Committee van AXA Belgium begeleiden bij de uitvoering van zijn transformatieplan.

Show More
Back to top button
Close
Close