Kaspersky Lab presenteert werelds eerste antivirusoplossing voor UEFI

Kaspersky Lab introduceert Kaspersky Anti-Virus voor UEFI (KUEFI), een grensverleggend nieuw product. KUEFI beschermt de computer van de gebruiker al voordat het besturingssysteem wordt opgestart.

post-image-3
UEFI (Unified Extensible Firmware Interface), ontwikkeld door het Unified EFI Forum, is een nieuw model voor de interface tussen het besturingssysteem van de computer en de firmware van het platform.
Geprezen als de Œspirituele opvolger van het BIOS (Basic Input / Output System), biedt UEFI ondersteuning voor nieuwe technologieën, betere ontwikkeling en verbeterde klantervaring in de tijd nadat de computer is ingeschakeld, maar nog voordat het besturingssysteem wordt geladen.
Ik ben ontzettend blij met de aankondiging van KUEFI. Het biedt ons het hefboomeffect waar we naar hebben gezocht in onze strijd tegen malware," zegt Nikolay Grebennikov, CTO van Kaspersky Lab.
Onze tegenstanders waren voorheen in het voordeel, aangezien zij als eerste de kwetsbaarheden in een computersysteem wisten te benutten. Wij konden tot nu toe enkel een oplossing bieden om het gevormde probleem te verhelpen. Dankzij KUEFI zijn ze gewoonweg niet meer in staat om hun malware te verbergen, omdat onze antivirusoplossing draait op het laagst mogelijke niveau en ervoor zorgt dat het systeem schoon en veilig is direct na opstarten van het besturingssysteem, nog voordat de malware kan worden geladen en schade aan kan richten.
Show More
Back to top button
Close
Close