Veeam Software breidt ondersteuning VMware vCloud Director uit

Veeam Software, leverancier van back-up-, replicatie- en virtualisatiebeheeroplossingen voor VMware vSphere® en Windows Server Hyper-V, breidt de ondersteuning van VMware vCloud Director® (vCD) uit.

post-image-3

Als Elite VMware Technology Alliance Partner is Veeam altijd nauw betrokken bij de ontwikkelingen binnen de vSphere-technologie. De verbeterde ondersteuning van vCD toont aan dat Veeam-producten altijd in lijn zijn met de laatste VMware-technologie. Ook illustreert dit het belang van het gebruik van databescherming die speciaal ontwikkeld is voor virtuele omgevingen.

De verbeterde ondersteuning van vCD biedt de mogelijkheid tot het back-uppen, restoren en repliceren van virtuele machines (VM) die beheerd worden door vCD. Door gebruik te maken van de vCD API kan Veeam de vCD-infrastructuur direct in Veeam Backup & Replication™ tonen, wordt van alle vCD-constructies en –onderdelen een back-up gemaakt en worden vApps en VM’s direct naar vCD gerestored, inclusief fast-provisioned VM’s.

De nieuwe functionaliteit maakt gebruik van de bestaande back-upinfrastructuur van Veeam en is direct geïntegreerd in de bestaande Veeam back-upconsole. Het is een complete out-of-the-box-oplossing die volledig ondersteund wordt door Veeam en uitgebreid kan worden door klanten en partners.

Met de uitbreidingen voor back-up en herstel voor vCD biedt Veeam met name grote –en middelgrote organisaties die de overstap maken naar cloud computing nieuwe mogelijkheden voor virtualisatie.

De uitgebreidere ondersteuning voor vCD stroomlijnt tevens back-up en herstel voor cloud providers en managed service providers (MSP’s) die gebruik maken van vCD om de cloud-omgevingen van hun klanten op te zetten en te beheren.

Show More
Back to top button
Close
Close