ASPEX sluit jaar af met groei van 17 procent

2013 wordt doorbraak voor online desktop; vraag naar SaaS blijft groeien

post-image-3

ASPEX, specialist in software als een service, heeft het boekjaar afgesloten met een groei van 17 procent. Het bedrijf heeft dit te danken aan een sterke groei in de vraag naar Software als een Service, vooral voor boekhoudkundige en HR gerelateerde toepassingen. ASPEX verwacht enerzijds dat deze vraag ook dit jaar gestaag zal blijven groeien, en voorspelt voor 2013 de echte doorbraak voor de online desktop.

ASPEX maakt deel uit van de SD Worx groep waarvoor het SaaS oplossingen aanbiedt. In 2012 realiseerde het bedrijf echter meer dan de helft van zijn totale omzet uit andere projecten wat een groei vertegenwoordigt van niet minder dan 30 procent. De groei heeft ASPEX te danken aan de toenemende vraag naar SaaS oplossingen, verschillende succesvolle realisaties van een hosted Microsoft Dynamics omgeving (het vroegere Navision) en uitgebreide projecten bij nieuwe klanten als Voka en BDO. Deze laatste twee kwamen bij ASPEX aankloppen om een deel van hun infrastructuur en software te hosten.

“Steeds meer software leveranciers komen bij ons aankloppen omdat ze op zoek zijn naar manieren om hun oplossingen via het internet beschikbaar te stellen aan hun gebruikers. Vandaag zien we met name een enorme toename in het online beschikbaar stellen van HR en boekhoudkundige applicaties. Daarbij spelen factoren als beschikbaarheid en veiligheid een belangrijke rol. Onze klantenservice, SLA en het feit dat onze datacenters in België staan, zijn vaak doorslaggevend.”, verklaart Petro Aerts, business unit manager ASPEX België.

In 2013 verwacht ASPEX echter de grote doorbraak voor de online desktop. “We praten al een tijdje over het nieuwe werken, flexibel werken, open spaces en de trend naar meer mobiliteit. Dit impliceert bij heel wat organisaties minder bureau’s en dus minder vaste pc’s. Ik verwacht dan ook dat heel wat IT-managers omwille van deze reden de stap naar de cloud en dus de online werkplek zullen zetten.”, besluit Petro.

ASPEX biedt met WorkSpace een online desktop waardoor de klant zelf geen software meer hoeft te installeren en met een simpele internetverbinding gebruik kan maken van alle toepassingen in een vertrouwd Windows bureaublad.

Show More
Back to top button
Close
Close