Herstructurering bij Fujitsu Technology Solutions

Fujitsu Technology Solutions, onderdeel van het wereldwijde IT concern Fujitsu , en actief  in Continentaal Europa, Midden Oosten, Afrika en India, heeft vandaag een herstructurering en een veranderingsprogramma aangekondigd.

post-image-3

De herstructurering is het antwoord op de steeds uitdagender wordende economische omstandigheden en fundamentele veranderingen in de ICT-markt. Voortbouwend op haar sterk product- en technologie portfolio, stuurt Fujitsu Technology Solutions het bedrijfsmodel verder in de richting van services en solutions. Gezien Fujitsu’s marktaandeel in de servicesmarkt in de CEMEA&I regio relatief klein is, biedt deze markt dan ook groeimogelijkheden voor Fujitsu.

 

Om de winstgevendheid te verhogen, zal Fujitsu Technology Solutions haar productenportfolio stroomlijnen. Onderzoek en Ontwikkeling, levering en productie worden meer afgestemd op Fujitsu’s activiteiten in Japan. In dit opzicht wordt de nabijheid van de fabriek van Fujitsu Technology Solutions in Augsburg (Duitsland) voor Europese klanten, gezien als een aanzienlijke voorsprong op de concurrentie. 

 

Fujitsu Technology Solutions heeft als doelstelling de jaarlijkse operationele kosten (OPEX) met 150 miljoen euro te verlagen. Als een van de maatregelen overweegt Fujitsu Technology Solutions een aanpassing in het aantal medewerkers en gaat daarover in overleg met de ondernemingsraden.

 

Rod Vawdrey, Chief Executive Officer - Fujitsu Technology Solutions

“Fujitsu blijft in feite dezelfde koers varen: een wereldwijde provider van ‘end-to-end services, solutions en technology’ die de waardepropositie aan klanten als strategische partner, wereldwijd versterkt. Door haar omvang,wereldwijd bereik en dankzij het brede portfolio, variërend van hardware, software en solutions tot ICT-diensten, is Fujitsu één van de weinige bedrijven die deze complete end-to-end oplossingen kan leveren.”

Show More
Back to top button
Close
Close