Brocade, Rethinking Networks

Geeneens zo lang geleden zou deze tekst in Times New Roman op een witte achtergrond hebben gestaan, zonder enige opmaak of afbeelding. Bovendien zou u langer hebben gewacht vooraleer hij op het scherm van uw personal computer zou verschijnen.

post-image-3

Dankzij nieuwe protocollen en programmatuur is de lay-out tegenwoordig een stuk beter. Het zal dan ook niet verbazen dat het bestand – het aantal nulletjes en eentjes – een stuk groter is dan toen. Nochtans zijn we vandaag de dag gewoon dat een pagina of bestand quasi in real time verschijnt op het scherm van onze laptop, tablet of GSM.

De veranderende aard, grootte en hoeveelheid van de bestanden die over het (inter-)netwerk razen, vereisen een nieuwe aanpak. Het netwerk wint immers ook aan belang in professionele omgevingen. 13% van de Belgische beroepsbevolking doet aan telewerk en dat percentage groeit gestaag. Zij hebben nood aan een voldoende snelle connectie om met hun bestanden te werken die op de server bij het bedrijf staan. Skype, WebEx, YouTube en zelfs Facebook worden in een professionele omgeving ingezet. Dit kan alleen wanneer de datacenters en de netwerken een stuk sneller, performanter en bedrijfszeker zijn. De traditionele netwerken voldoen dan niet meer. Het is tijd voor innovatie.

Misschien was het u nog niet opgevallen, maar het hart van uw data center vertrouwt sinds lang op Brocade Communications. Ongeacht het merk, zijn 75 à 80 procent van de SAN switches van deze fabrikant uit San Jose die onder andere IBM, HP en EMC als OEM-partner heeft.

Brocade is echter veel meer dan de standaard op het gebied van SAN switching, Met hun Virtual Cluster Switching technologie en de VDX switches stonden zij aan de wieg van “het nieuwe netwerk”: Ethernet Fabrics. In tegenstelling tot traditionele netwerken, maken Ethernet Fabrics gebruik van de volledige capaciteit van uw netwerk. Tezelfdertijd is het management ervan een stuk eenvoudiger, zeker in omgevingen die meer en meer gevirtualiseerd worden. Brocade Ethernet Fabrics zijn het antwoord op de vraag naar distributed datacenters en bieden de mogelijkheid mee te groeien met uw behoefte aan connectiviteit (poorten) en snelheid (tot 100 Gbps).

De volgende stap wordt gezet in 2013: Software Defined Networks (SDN). Brocade is ook hier visionair met hun overname van Vyatta in november van vorig jaar. Vyatta ontwikkelen al software-gebaseerde, virtuele routers sinds 2006 (!).Zo blijft Brocade een van de leiders in de innovatie van het netwerk.
Je zou dus kunnen zeggen dat het datacenter de natuurlijke habitat is van Brocade, maar er is meer.

Brocade biedt tegenwoordig een compleet aanbod van campus switches en ook hiermee zijn zij een innoverende speler. Hun ICX switches maken het voor elke organisatie mogelijk om toekomstgericht te kiezen voor de innoverende HyperEdge technologie aan de beste prijzen op de markt. HyperEdge van Brocade is een doorbraak in LAN switching. Het maakt het mogelijk om stacks te bouwen waarbij alle switches de features krijgen van de “slimste” onder hen. Bovendien kan met deze technologie een volledig netwerk beheerd worden vanuit 1 enkel IP adres. Brocade campus LAN maakt het makkelijker voor de IT-beheerder terwijl het prijskaartje een stuk interessanter is voor de financiële directeur.

Het nieuwe netwerk komt steeds verder onder druk door de ononderbroken stroom van bedrijfskritische data. Met hun VDX en ICX switches biedt Brocade vandaag al de oplossingen die nodig zijn voor het datacenter en het netwerk van de toekomst.

Show More
Back to top button
Close
Close