Lenovo en EMC vormen een NAS-storage joint venture voor kleine en middelgrote ondernemingen.

De Chinese technologie gigant Lenovo en de storage specialist EMC ronden de creatie van LenovoEMC Ltd af, een joint venture al eerder aangekondigd in augustus samen met het partnerschip tussen deze twee acteurs rond server oplossingen en netwerkopslag. Met integratie van de activa van de EMC Iomega divisie zal de nieuwe joint venture NAS-storage-oplossingen bieden voor multi-site ondernemingen, externe websites en kleine bedrijven.

post-image-3

"De nieuwe joint venture wil inspelen op het groeipotentieel en de grote innovaties op het gebied van NAS-storage bevorderen voor de KMO’s", aldus Eric Arcese, CEO LenovoEMC Ltd.  Naast deze joint venture, richt het strategische partnerschap tussen Lenovo en EMC Corporation zich op een ontwikkelingsprogramma voor x86-servers, alsmede een OEM programma afgestemd op resellers rond de EMC storage-oplossingen.
 
EMC en Lenovo zijn beide aandeelhouders van LenovoEMC Ltd, met Lenovo als hoofdaandeelhouder.  Het partnerschip zou geen grote impact hebben op de financiële resultaten van de twee bedrijven.

 

Show More
Back to top button
Close
Close