Panasonic Toughbook breidt Toughpad-gamma van robuuste tablets voor professioneel gebruik uit

Eerste volledig robuuste 10.1” tablet met Windows 8 Pro en 7” Androidtablet voor mobiele medewerkers

post-image-3

Panasonic Toughbook breidt haar Toughpad-assortiment van robuuste tablets voor professioneel gebruik uit met twee nieuwe modellen. De 10.1” tablet met Windows 8 Pro en de 7” Android-tablet zijn specifiek ontworpen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar tablets op maat van mobiele werkers. De tablets zijn tegelijk dun en licht, uiterst performant en even robuust als de andere Toughbook-producten.

Robuuste en ultradunne Windows 8 Toughpad

De Toughpad FZ-G1 is de eerste volledig robuuste tablet met Windows 8 Pro specifiek ontworpen voor mobiele medewerkers. De tablet kan een val vanop 120cm hoogte aan (conform MIL-STD-810G), is conform de IP65 norm water- en stofbestendig en functioneert zelfs in extreme temperaturen. Kortom, ideaal voor zakelijke gebruikers die het grootste deel van hun tijd in openlucht werken of veel onderweg zijn. Denk maar aan ingenieurs of onderhoudstechnici. Voor bedrijven in de transportsector, nutsvoorziening of distributie, maar ook voor bijvoorbeeld hulpdiensten of verzekeringsmakelaars houdt de tablet heel wat voordelen in.

Het dunne en lichte toestel (1,1kg) maakt ten volle gebruik van de nieuwe functionaliteiten van het Windows 8 Pro besturingssysteem. Dankzij de geavanceerde IPS α Paneltechnologie en de Panasonic anti-reflectielaag, verzekert het 10.1” Full HD (1920x1200)- scherm een uitstekende schermleesbaarheid in alle omstandigheden. Het scherm van de robuuste FZ-G1 is bovendien uitgerust met een extra brede kijkhoek, verstevigd glas, een hoge contrastratio en heeft het een helderheid van 800cd/m2. Daarnaast biedt de Toughpad two-way touch input door het capacitieve scherm dat enerzijds bediend kan worden met tien vingertoppen (10 point multitouch) en anderzijds met de bijgeleverde digitizer pen, om bijvoorbeeld handtekeningen te registreren.

De batterij van de FZ-G1 gaat 8 uur mee (kan geüpgraded worden naar 16 uur) en kan op het terrein worden vervangen. De Flexible Configuration Ports maken het mogelijk om de tablet eenvoudig aan te passen aan de specifieke noden van de gebruiker. Zo kunnen onder andere USB 2.0- en Micro SD-poorten, een True Serial-poort, een LAN Connector, een GPS, en een geïntegreerde smartcardlezer in de Toughpad optioneel geïntegreerd worden. USB 3.0, Bluetooth® 4.0, HDMI en Wireless LAN zijn standaard voorzien. Bovendien is de Toughpad uitgerust met een HD 720p-webcam en kan er een optionele camera met dubbele flits worden toegevoegd voor documentatie zelfs onder moeilijke omstandigheden. Dankzij Windows 8 en de zelf instelbare fysieke applicatieknoppen op de FZ-G1 kunnen gebruikers met een simpele druk op de knop naar de juiste tool switchen.

De FZ-G1 is uitgerust met de krachtige derde generatie Intel® Core™ i5-3437U vProTM – processor. De Toughpad heeft 4GB RAM-geheugen en een SSD van 128GB, die men tot 256GB kan uitbreiden.

Eerste 7”Android-tablet van Toughpad

De Toughpad JT-B1 is de eerste volledig robuuste 7 inch Android-tablet van Panasonic. Met zijn ergonomische design is de JT-B1 uitermate geschikt voor mobiele werkers in bedrijven actief in nutsvoorziening, logistiek, asset management, maar ook voor het openbaar vervoer en zelfs de politie. Dit nieuwe apparaat combineert de kracht van het Android 4.0 besturingssysteem met de kwaliteit en de betrouwbaarheid van Toughbook. De Toughpad biedt de gekende gebruikerservaring van Android 4.0, maar gaat verder waar de consumententablets stoppen. De JT-B1 werd namelijk speciaal ontwikkeld op maat van bedrijven. Zo is de Toughpad robuuster en biedt ze in extra beveiliging, uitgebreide connectiviteit, hoogstaande beeldtechnologie en een lange batterijduur.

De JT-B1 Toughpad is erg compact en is mede door de geïntegreerde ergonomische draagband erg makkelijk mee te nemen. Dit lichtgewicht (544g) is bovendien bestand tegen een val van op 150cm conform de MIL-STD-810G, is IP65 conform water- en stofbestendig, en functioneert zelfs bij extreme temperaturen van -100C tot +500C. Daarnaast beschikt deze Toughpad over een capacitief 7” beeldscherm dat met 4 vingertoppen (4 point multitouch) bediend kan worden. De display biedt een hoge zichtbaarheid en lage reflectie bij een helderheid van 500cd/m2, en WSGVA (1024x600) resolutie. De drie zelf instelbare knoppen op het toestel maken hem nog gebruiksvriendelijker.

De JT-B1 beschikt over geavanceerde connectiviteitsopties met 3G, Bluetooth® 4.0, Wireless LAN en Near Field Communication (NFC). De batterij gaat een hele werkdag (8 uur) mee en is in een handomdraai door de gebruiker te vervangen. Met de 1.3MP vooraanzichtcamera en de gerenommeerde 13MP achteraanzichtcamera met autofocus en LED-verlichting kunnen professionele gebruikers documentatiebeelden tot in de kleinste details vastleggen. Bovendien kunnen ook externe partijen gespecialiseerde accessoires zoals barcodescanners, kaartlezers en betaalapparaten voor de tablet ontwerpen dankzij de unieke, open interface die Panasonic aan het toestel heeft gegeven.

De laatste nieuwe Texas Instruments Ti® OMAP™ 4460 1.5GHz Dual Core ARM processor, in combinatie met 1GB RAM en 16GB Flash opslagcapaciteit, maken deze Toughpad tot een extra krachtig apparaat voor mobiele professionals.

Show More
Back to top button
Close
Close