Veeam Software stelt manager Veeam Cloud Provider-programma aan

Veeam Software Group, leverancier van back-up-, replicatie- en virtualisatiebeheeroplossingen voor VMwarevSphere® en Windows Server Hyper-V, heeft Laurent Garcia aangesteld als Hosting & Cloud Provider Manager voor de EMEA-regio. In deze functie is Garcia verantwoordelijk voor het uitbreiden, aanpassen en ontwikkelen van het Veeam Cloud Provider (VCP)-programma, dat in 2012 geïntroduceerd werd, om aan de specifieke behoeften van de EMEA-regio te voldoen. Garcia zal tevens zorg dragen voor de ondersteuning en versterking van de lokale verkoopteams.

post-image-3

 Laurent Garcia gaat bij Veeam Software aan de slag na vijf jaar werkzaam te zijn geweest bij HP. Hier was hij in eerste instantie verantwoordelijk voor de infrastructuurproducten en –diensten voor een aantal grote klanten in de telecom- en hostingmarkt. Later was hij verantwoordelijk voor business development bij Franse hostingproviders die actief zijn in Europa. Dankzij zijn commerciële ervaring is Garcia in staat het VCP-programma in de EMEA-regio te versterken en partnerships met grote cloud- en hostingproviders inhoudelijk verder te ontwikkelen.

“Gezien de sterke groei in de markt van cloud- en hostingproviders, is het een uitdaging om bij te dragen aan de ontwikkeling en het vermarkten van innovatieve producten en diensten voor deze partijen. Als het gaat om databescherming en het beheren van gevirtualiseerde infrastructuren wordt de technologie van Veeam steeds meer als benchmark gebruikt, omdat deze aansluit bij de behoeften die bestaan in de hostingmarkt”, vertelt Laurent Garcia, EMEA Hosting & Cloud Provider Manager.

Het VCP-programma biedt Veeam-partners, zowel hostingproviders en telecombedrijven als leveranciers van cloud-diensten, een flexibele licentieovereenkomst die volledig is afgestemd op hun verkoopmodel. VCP-partners krijgen hiermee toegang tot nieuwe bronnen van inkomsten waarmee ze klanten beter kunnen bedienen en zich op het gebied van VMwarevCloud, vSphere en Microsoft System Center 2012 Hyper-V kunnen onderscheiden door een breder dienstenaanbod.

“Door het succes van onze back-up en beheeroplossingen voor VMware -en Hyper-V-omgevingen, richten we ons nu op de uitbreiding van ons VCP-programma door het op grote schaal te integreren in het verkoopmodel en de dienstenportfolio’s van grote Europese hosters”, vertelt Gilles Pommier, EMEA channel director bij Veeam Software. “Het feit dat we al duizend VCP-partners in de EMEA-regio hebben mogen verwelkomen, toont aan dat Veeam het komende jaar flink kan groeien in deze markt.”

De voordelen van het VCP-programma voor partners:

- Facturatie per VM volgens een vaste prijs per maand

- Beperkt kosten van downtime (CAPEX)

- Speciale ondersteuning

- Een unieke oplossing voor VMware en/of Microsoft-omgevingen: Veeam ONE en Veeam Backup&
Replication voor databescherming en herstelplanning

- Een reeks tiered-diensten: Recovery Time en Point Objectives (RTO en RPO); Service Level Agreements (SLA’s); kostenbesparing doordat er 80% minder opslagruimte nodig is dankzij deduplicatie in combinatie met datacompressie; rapporten over het gebruik en de toewijzing van bronnen per gebruik of per overeenkomst

- VeeamManagement PackenSmart Plug-in-oplossingen voor het beheer van een VMware- omgeving vanaf een Microsoft, HP of VMware console.

Om in aanmerking te komen voor het VCP-programma dient de partner of cloud- of hostingprovider zich aan te melden voor accreditatie via: http://www.veeam.com/veeam-cloud-providers.html.

Show More
Back to top button
Close
Close