Xerox werft grafische partners aan

Op 1 januari 2013, zal Xerox België officieel de Graphic Communications & Services afdeling lanceren.  Deze afdeling zal zich toeleggen op de Xerox grafische resellers.  Franck Michielsen wordt de nieuwe verantwoordelijke voor deze afdeling. Zijn missie omvat het werven van nieuwe grafische partners.

post-image-3

De afdeling werd gecreëerd, zegt Xerox, om te genieten van het "enorme potentieel van het digitale drukken".   Wereldwijd, vertoont het digitale printen nog slechts 2% van het totale drukvolume en in België stijgt de digitale productie van kleurenpagina’s, alleen al bij Xerox, met meer dan 11% per jaar. 

 Deze nieuwe afdeling die binnen Xerox een zekere autonomie zal genieten, werd op internationaal niveau opgericht en wordt door Jeff Jacopson geleid, hoofd productontwikkeling voor de productie-oplossingen.  Hij werkte voordien voor Kodak. De afdeling zal een eigen marketingbeleid  uitvoeren.

Volgens Frank Michielsen biedt de Belgische markt een solied potentieel : "Er zijn 1000 drukkerijen met een persoffset capaciteit die zowel België als Nederland kunnen bedienen.  Het is een export-georiënteerde markt”.  Ongeveer 5 personen zullen verantwoordelijk zijn voor de top 170 resellers in België, terwijl de rest van de markt zal worden beheerd door het kanaal.  

"We willen partners met een toegevoegde waarde (kennis, workflow, color management, afwerking,...). De offset en het digitale vullen elkaar aan.  Het digitale aanbod kan een toegevoegde waarde  bieden voor de drukkerijen”.   De afdeling kan rekenen op 4 tot 5 partners, die idealiter elkaar zullen aanvullen.  De markt biedt nieuwe opportuniteiten voor dealers in Color Management en voor degenen die in staat zijn het zuiden van het land te bedienen. In 2012, begon de verticalisering van grafische activiteiten en de uitvoering ervan start in januari.

Show More
Back to top button
Close
Close