Copaco lanceert het 2tCloud platform voor resellers

Copaco Belgium, distributeur in de Benelux en Frankrijk van Informatie en Communicatie Technologie (ICT) gaat cloud services leveren aan resellers via één centraal platform: 2tCloud. 
Het platform stelt elke reseller in staat om binnen enkele minuten professionele cloud services te leveren aan haar klanten. Belangrijk is dat de reseller door middel van het 2tCloud platform zijn eigen identiteit, factuur- en supportrelatie behoudt met de eindklant.

post-image-3

De keuze voor Cloud

Als ‘added value distributeur kan Copaco zich niet afzijdig houden in de evolutie naar Cloud Services.
Er is vooral nood aan een “service provider- en datacenter onafhankelijk platform”, opgezet in een indirect model.  Hier biedt Copaco Belgium de oplossing.  Het indirecte model waarborgt de reseller dat zijn identiteit behouden blijft en dat hij tevens het aanspreekpunt blijft voor de eindklant.

Cloud zonder investeringen

Via een eigen webportaal kunnen onze resellers direct na activatie en zonder investeringen in hard- en/of software, een uitgebreid pakket aan cloud services leveren aan hun eindklanten. Elke reseller bepaalt daarbij zelf het aanbod én de verkoopprijzen. Het platform zorgt er tevens voor dat alle processen van beheer, activatie, en facturatie op een uniforme en volledig geautomatiseerde wijze verlopen. Uiteindelijk worden ook alle actieve cloud services van verschillende service providers gecombineerd op één overzichtelijke factuur.

Uitgebreid aanbod

Het 2tCloud aanbod omvat onder andere virtual servers, virtual desktops en diverse software services, waaronder Microsoft Exchange, SharePoint, Office Communications Server, Dynamics CRM, Blackberry Enterprise Services en Online Backup. Ook domeinnamen kunnen via hetzelfde platform worden geregistreerd. 
Het service-aanbod zal in de toekomst ook nog verder worden uitgebreid. 

Als 2tCloud service provider, biedt het platform een grote flexibiliteit en vele uitbreidingsmogelijkheden aan. Elke andere ISV (Independent Software Vendor) kan dan ook haar eigen services in de catalogus van Copaco België laten opnemen en aanbieden aan de resellers die van het platform gebruikmaken.

2tCloud brengt dus vraag en aanbod voor cloud services bij elkaar en stelt resellers in staat een gecombineerd service-aanbod aan hun klanten aan te bieden. Zowel Resellers, software vendors en applicatieontwikkelaars worden in staat gesteld hun oplossingen te verkopen via het 2tCloud platform.

Resellers kunnen indien gewenst gebruik maken van een geïntegreerde cloud services webshop.  De eindklanten kunnen hiermee online cloud services bestellen en zijn bovendien via het internet vindbaar voor nieuwe klanten die zich orienteren op het gebied van cloud services. De content wordt onderhouden door professionele marketingmedewerkers en is daardoor steeds actueel.

Toekomst


Giovanni Carbonella, Business Development Manager bij Copaco: “Het is voor ons een logische stap gezien onze positie in de markt. Wij hebben gekeken naar de behoefte van onze klanten: resellers met een toegevoegde waarde met een eigen identiteit en unieke positie”. Die positie zoeken  ze te handhaven,zonder hiervoor grote investeringen te hoeven doen. Copaco 2tCloud is een uitermate flexibel platform dat in nagenoeg ieders behoefte kan worden voorzien. Met als voordeel, een wederkerend verdienmodel dat voor een langetermijnrelatie met de eindklant zorgt.

One-stop-shop

Copaco levert niet enkel de support en ondersteunt resellers bij het opzetten van een eigen cloud services portal, maar het samenstellen van een cloud services catalogus en het voorzien van een commerciële en technische training behoort tevens tot het totaalpakket. 
Onze gekwalificeerde engineers zijn dan ook permanent beschikbaar ter ondersteuning van onze resellers.

Meer informatie over 2tCloud: www.2tCloud.com

Show More
Back to top button
Close
Close