Panasonic leverde hardware voor ruimtesprong Felix Baumgartner

Meer dan 8 miljoen mensen keken live toe hoe Felix Baumgartner van op bijna 39 kilometer hoogte uiteen ruimtecapsule sprong en daarbij drie wereldrecords brak. Wat niemand zich echter afvroeg, is viawelke technologie de wereld deze bovenaardse recordpoging live kon meevolgen. Panasonic maaktede ruimtesprong van Fearless Felix mee mogelijk. Maar liefst negen HPG20 portable P2HD-recordersvan Panasonic registreerden namelijk elke seconde van dit historische moment.

post-image-3

De Panasonic HPG20 staat bekend om zijn vermogen om razendsnel file-based op te nemen in studio-omgevingen maar ook ver daarbuiten. Dankzij deze compacte en lichte recorders konden de medewerkers van het Red Bull Stratos team de beelden onmiddellijk bekijken en delen met de rest van de wereld.

Met zijn 933gr is dit lichtgewicht uiterst geschikt om beelden te registreren op locatie. Deze krachtige recorder is uitgerust met de AVC-Intracodec, twee poorten voor P2-kaarten en een 3,5 inch monitor. Via het toestel kunnen beelden ook onmiddellijk in verschillende formaten bekeken worden. Dat kan zowel in 10-bit, 4:2:2 AVC-Intra, DVCPRO HD, of in de standaard formaten DVCPRO50, DVCPRO en DV.

De draagbare HPG20 P2HD recorder vormt de ideale, betaalbare en kwalitatief hoogstaande oplossing om beelden te maken in productieworkflows waar enkel het beste volstaat. De recorder heeft professionele in- en outputs (IEEE 1394, USB 2.0 and HD-SDI) en ondersteunt AVC-Intra. De HD/SD-SDI inputterminal levert de flexibiliteit van HD- of SD-line opnames vanuit een brede waaier aan videobronnen en biedt de mogelijkheid om content van oudere cassettesystemen over te zetten op HD-SDI infrastructuren. De HPG20 is een schokbestendige, solid-state recorder met heel wat directe clip playback- en bewerkingsmogelijkheden (waaronder meta-databewerking), luidsprekers en een gebruiksvriendelijk controlepaneel. Het toestel werkt op batterij en is compatibel met alle Panasonicprogramma’s voor camcorders en camera’s, maar ook met een reeks andere systemen voor Windows PC en Mac.

Show More
Back to top button
Close
Close