Nieuwe back-up-appliance van Symantec beschikbaar in België en Luxemburg

Symantec heeft bekendgemaakt dat zijn nieuwe appliance om back-ups te maken van niet-gevirtualiseerde en virtuele informaticasystemen nu ook verkrijgbaar is in België en Luxemburg. Zo`n appliance combineert hardware en software in één toestel. Symantecs appliance Backup Exec 3600 voor kmo`s is een toestel met back-up- en deduplicatiesoftware waarmee bedrijven hun back-ups eenvoudiger, sneller en goedkoper kunnen maken. De appliance is een alternatief voor de traditionele back-ups op magneetbanden, die vaak omslachtig en risicovol zijn.

post-image-3

Backup Exec 3600

Symantec Backup Exec 3600 is gemaakt voor kmo`s. Die hebben meestal geen informatica-expert in dienst die deskundig is in back-ups. Met deze appliance hoeft dat ook niet. Het apparaat back-upt niet-gevirtualiseerde en virtuele systemen. Na een panne heeft een onderneming haar applicaties, databases en bestanden binnen enkele seconden terug. Als ze dat wil, kan de firma de back-ups van de appliance wegschrijven naar een magneetband voor bewaring op lange termijn of op een andere locatie. Door de gegevensdeduplicatie- en -archiveringssoftware van Backup Exec 3600 kunnen ondernemingen meer gegevens beschermen en tot negentig procent aan opslagcapaciteit uitsparen.
 
Back-up via appliance, software of cloud

Een met back-upsoftware uitgerust apparaat is een van de drie opties waarvoor ondernemingen kunnen kiezen wanneer ze voor back-up een beroep doen op Symantec. De andere twee mogelijkheden zijn de software (zonder hardware) Backup Exec en online back-up met Backup Exec.cloud. Via een aantal parameters helpt Symantec ondernemingen kiezen.
 
Oplossing voor back-upproblemen

Met zijn nieuwe appliance, software en cloud-aanbod voor back-up biedt Symantec oplossingen voor de problemen waarmee ondernemingen kampen op het gebied van back-up.
 
Uit een onderzoek dat Symantec eerder dit jaar bekendmaakte, bleek dat 49% van de respondenten niet back-upt zoals het hoort omdat ze te veel gegevens moeten back-uppen. Bijna drie op de vier zei van back-upproduct te willen veranderen als de back-up daarmee dubbel zo snel zou gebeuren. Ruim een vierde vertelde dat ze te veel back-upproducten hebben. Gemiddeld gebruikten ze er vier om niet-gevirtualiseerde informaticasystemen te beschermen en drie voor hun virtuele systemen. Voorts zei 42% dat de back-up van hun gevirtualiseerde systemen niet goed werkt. Meer dan een derde zei niet zeker te zijn dat ze alle geback-upte gegevens kunnen recupereren na een informaticapanne.
 
Uit een ander onderzoek van vorig jaar bleek nog dat kmo`s onvoldoende aandacht besteden aan de recupereerbaarheid van hun gegevens tot ze met een panne of gegevensverlies te maken krijgen. De helft van de bevraagde kmo`s zei geen plan te hebben om zijn gegevens te recupereren. 41% had er zelfs nog nooit aan gedacht om een dergelijk plan te maken. Nochtans bleek uit het onderzoek dat gegevensverlies kan leiden tot het faillissement van een kmo.
 
Appliance beschikbaar via partners

De appliance Backup Exec 3600 wordt in België en Luxemburg verkocht, geïnstalleerd en onderhouden door een partnernetwerk van informaticadienstenbedrijven die op het gebied van back-up gecertificeerd zijn door Symantec.

Show More
Back to top button
Close
Close