2013 zal het jaar van de smartphone zijn…

Gartner is er stellig van overtuigd: de smartphones zullen de belangrijkste tools voor internettoegang zijn vanaf 2013. De pc van zijn kant begint aan een dalende lijn.

post-image-3

Als men het Amerikaanse onderzoeksbureau moet geloven, zullen 4 mobiele telefoons op 5 die wereldwijd verkocht worden, over twee jaar smartphones zijn. Android en iPhone zullen samen goed zijn voor 80% van de markt, en laten Windows Phone ver achter zich. Het meest verontrustend is echter dat Gartner niet meer over andere platformen praat. Wat de PC betreft, dat zullen vooral nog... tablets zijn. En ook daar zal Windows 8, in 2015, zich met de derde plaats tevreden moeten stellen na de twee mobiele OS. Het zal ongetwijfeld marktleider blijven voor de traditionele pc, maar dit segment wordt kleiner.

Buiten trends die al enkele maanden gekend zijn, kondigt Gartner ook de komst aan van echte nieuwigheden. Daaronder: Big Data (het intelligent gebruik van data), Analytics en In-Memory Computing. Met dat laatste kan men sneller informatie verkrijgen die kan helpen om efficiëntere beslissingen te nemen. Concreet gaat het erom de BI (Business Intelligence) niet alleen op de harde schijven te zetten, maar ook in het RAM geheugen. Het gevolg hiervan is dat de tijd voor het ontwikkelen van datamodellen, van analyse van de verzoeken en van het bedenken van tabellen verkort wordt.

Show More
Back to top button
Close
Close