State of Information survey, deel twee: ondernemingen verdrinken in een zee van informatie

Bijna de helft (42 procent om precies te zijn) van alle informatie binnen bedrijven wordt dubbel opgeslagen. Nog eens 42 procent van de informatie blijkt moeilijk vindbaar – verloren in de zee van informatie waarin heel wat ondernemingen schijnen te verdrinken. Dat zijn enkele markante cijfers uit het tweede deel van de State of Information survey, uitgevoerd door het informatiebeveiligingsbedrijf Symantec.

post-image-3

Daaruit blijkt verder dat meer dan een derde van de ondernemingen zich niet bewust is van de waarde van de informatie die ze opslaan, noch of het om persoonlijke of bedrijfsinformatie gaat. Dit gebrekkige informatiebeheer drijft bedrijven ertoe om meer dan nodig uit te geven aan opslag – 60 procent van de ondernemingen wereldwijd geven meer dan 80.000 euro per jaar uit aan opslaginfrastructuur.

“Onze honger naar meer informatie blijft groeien, waardoor we vaak niet meer in staat zijn om die informatie op een slimme manier te beheren”, zegt Tim Van Honsté, security-expert bij Symantec. “Door problemen met informatiebeheer is bijna een derde van de bedrijven er het voorbije jaar niet in geslaagd de wettelijke reglementering na te leven wat het bijhouden en voorleggen van bedrijfsinformatie betreft. IT-afdelingen helpen om zich toe te spitsen op informatie die er echt toe doet, is de sleutel om deze problemen op te lossen.”

Show More
Back to top button
Close
Close