Mobiel werken veiliger met nieuwe Symantec-software voor Android en iOS

Symantec heeft zijn productenaanbod voor mobiele beveiliging uitgebreid. E-mail, andere mobiele applicaties en de mobiele toestellen zelf kan men nu beter beheren en mee opnemen in het centrale beveiligingsbeheer van de onderneming.

post-image-3

Volgende producten kregen nieuwe mogelijkheden:

- Symantec Mobile Security for Android analyseert de miljoenen apps voor Android en detecteert mogelijke bedreigingen. Volgens eigen marktonderzoek is een meerderheid van de bedrijven verontrust door virussen en andere malware die zich via mobiele toestellen op het interne bedrijfsnetwerk zouden kunnen verspreiden. Nu het aantal mobiele aanvallen in 2011 bijna verdubbelde en zich meer op Android-toestellen richt, verwacht Symantec grote interesse voor deze software.

- Symantec Mobile Management for Configuration Manager (het vroegere Athena van het overgenomen Odyssey) staat nu in voor het centrale beheer van mobiele toestellen.

- Symantec Mobile Management zorgt voor beveiligde e-mail op Android-toestellen met de vaak gebruikte software NitroDesk TouchDown als e-mailclient. De software maakt het ook mogelijk om privé- en bedrijfsgegevens van elkaar gescheiden te houden. Ze ondersteunt nu ook Windows Phone-toestellen, waardoor bedrijven zowat alle mobiele toestellen centraal kunnen beveiligen en beheren.

- Het Nukona App Center beschermt de gegevens op iPhone en iPad met geavanceerde encryptie. Symantec is een van de eersten die de Amerikaanse FIPS 140-2 certificatie ondersteunt, waardoor overheden en andere gereguleerde sectoren nu ook gemakkelijker mobiele iOS-toestellen kunnen gebruiken.

- Symantec PGP Viewer for Android zorgt ervoor dat mobiele gebruikers geëncrypteerde e-mail op hun Android-toestel kunnen raadplegen. Dat was al mogelijk op iOS-toestellen.

Show More
Back to top button
Close
Close