Symantec vereenvoudigt digitale informatiebeveiliging bij kmo`s

Informatiebeveiligingsbedrijf Symantec heeft het product `Symantec Endpoint Protection Small Business Edition 2013` op de markt gebracht voor kmo`s. Die kunnen kiezen voor een installatie van het product bij hen op het bedrijf, of voor de cloud-optie om de beveiliging via het internet te laten gebeuren. Kmo`s kunnen zonder meerprijs naar de cloud-beveiligingsdienst overstappen wanneer ze daar klaar voor zijn.

post-image-3

Kmo`s worden vaker het slachtoffer van cyberaanvallen dan voorheen. In de juni-editie van het Symantec Intelligence Report stond dat het aantal gerichte aanvallen tegen bedrijven met 250 of minder werknemers verdubbelde tussen eind december 2011 en eind juni 2012. De gerichte aanvallen tegen kmo`s waren daarmee gestegen tot 36% van alle gerichte aanvallen. Uit een onderzoek van Symantec naar informatiebescherming bij kmo`s in juni 2010 bleek dat bijna alle kmo`s al eens het slachtoffer waren van een cyberaanval. Net zoals voor grote bedrijven geldt voor kmo`s dat hun computerinformatie heel belangrijk voor hen is.

Symantec wil met Endpoint Protection Small Business Edition 2013 tegemoet komen aan de behoeften van kmo`s op het gebied van digitale informatiebeveiliging. Het product is op enkele minuten tijd te installeren, het beschermt tegen virussen en kwaadaardige software (malware) en het wordt automatisch geüpdatet om de informatie op laptops, desktops en servers te beschermen. Het product ondersteunt Windows 8 om ook computers met het nieuwe besturingssysteem van Microsoft te beveiligen. Endpoint Protection Small Business Edition 2013 beschermt eveneens tegen schadelijke bestanden op usb-sticks. Die liggen vaak aan de basis van een malware-besmetting. Via het internet kunnen Symantec-partners (de informaticadienstenbedrijven die de technologie van Symantec bij kmo`s installeren, onderhouden en ondersteunen) de informatiebeveiliging en back-ups van hun klanten controleren en beheren.

Show More
Back to top button
Close
Close