Jan Yperman Ziekenhuis zet met EMC stap dichter naar papierloos ziekenhuis

Documentum is centraal ziekenhuisbreed archief voor het consulteren en beheren van alle digitale patiëntinformatie

post-image-3

EMC Corporation helpt het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper bij het virtualiseren en optimaliseren van de volledige informatiestroom van een patiënt. Het ziekenhuis installeerde het document managed platform Documentum xCP en beschikt hiermee vandaag over een centraal en infrastructuur-onafhankelijk medisch archief voor een betere beveiliging, beheer en toegankelijkheid van alle patiëntgegevens.
De Documentum oplossing maakt deel uit van een verregaande investering en vernieuwing van de infrastructuur en oplossingen. Later dit jaar voorziet Jan Yperman Ziekenhuis nog de installatie van EMC`s storage oplossingen VMAX, Isilon, VPLEX en RecoverPoint.

De ruggengraat van een modern ziekenhuis

EMC`s Enterprise Content Management systeem Documentum is de basis voor het automatisch archiveren en beheren van documenten bij Jan Yperman Ziekenhuis. Deze oplossing vormt het onafhankelijk, medisch archief waarbij onder andere CT-scans en radiologische beelden automatisch gearchiveerd en beschikbaar gesteld worden voor lange termijn. Hierbovenop installeert Jan Yperman Ziekenhuis een Elektronisch Patiëntenarchief, EPA genaamd en product van Docbyte. Beide oplossingen samen vormen de kritische ruggengraat en dekken alle informatie die over een patiënt bestaat binnen een ziekenhuis. Meer nog, het maakt het ook beschikbaar, van waar ook in het ziekenhuis.

Zowel Documentum als EPA maken gebruik van EMC`s Captiva voor het scannen en omzetten van papieren documenten, faxen en formulieren naar digitale bestanden.
Dagelijks worden met Captiva tussen de 500 à 1.000 papieren documenten geconverteerd naar elektronische bestanden. En dat gaat van facturen, over labo-resultaten tot zelfs tevredenheidsonderzoeken, voegt Francky Deleu, ICT manager bij het Jan Yperman Ziekenhuis, toe.

Verbetering in productiviteit, kwaliteit en veiligheid

Eén centraal beheerd platform moet een einde maken aan de verschillende Œeilandjes binnen een ziekenhuis en aan de fragmentatie van medische gegevens. Daarnaast moet het een antwoord bieden op de behoefte om meer informatie te delen - zowel intern en intern - en het groeiend aantal ongestructureerde documenten, foto`s en beelden.
Wij gaan zeer bewust voor een ziekenhuisbrede aanpak om te voorkomen dat er veel tijd gaat naar het zoeken van informatie. In plaats daarvan willen we investeren in de kwaliteit en de veiligheid ervan. Het feit dat we in één oogopslag alle medische gegevens bij de hand hebben, verhoogt niet enkel onze productiviteit, het vormt de kern voor de kwaliteit van onze patiëntenzorg, verklaart Francky Deleu, IT manager bij Jan Yperman Ziekenhuis.

Volledig nieuwe, virtuele infrastructuur

Het gebruik van het nieuwe enterprise content management systeem kadert in een volledige migratie van de IT infrastructuur. In oktober zal Jan Yperman gebruikmaken van een volledig nieuw netwerk, waarna bijkomende EMC oplossingen zullen geïmplementeerd worden. Het project moet tegen juni 2013 volledig rond zijn.

De EMC oplossingen die later dit jaar nog geïmplementeerd worden, zijn:

*VMAX - systemen voor betere opslag en performantie
*Vplex - voor de virtualisering van het storage systeem
*RecoverPoint software - voor het garanderen van de continuity

Docbyte is naast leverancier van het elektronisch patiëntenarchief EPA tevens verantwoordelijk voor de implementatie, installatie, support en training voor alle oplossingen.

Show More
Back to top button
Close
Close