Is Windows 8 verantwoordelijk voor de daling van de pc-verkoop?

Dat is de theorie die HP en Dell naar voor schuiven, twee belangrijke hardwarefabrikanten. En de situatie zou pas in de loop van 2013 verbeteren.

post-image-3

In de commentaren op hun resp. resultaten hebben zowel Dell als HP het over de daling van de pc-verkoop. Dell stelde dat de resellers hun bestellingen hebben verminderd, in het vooruitzicht van de komst binnenkort van Windows 8. De specialist van de rechtstreekse verkoop geeft trouwens toe dat de positieve impact van het nieuwe OS pas het volgende jaar gevoeld zal worden.

Jay-Chou, hoofdanalist bij IDC, bevestigt dat de voordelen van het tweespan Windows 8 - Ultrabook pas over enkele maanden gevoeld zullen worden. Met toch ook nog een onbekende factor: de manier waarop de Windows-gebruikers de nieuwe versie van het toch bijzonder originele OS zullen verwelkomen - goed of slecht.
 
Bij monde van presidente Meg Whitman belooft HP deze herfst "A new line of PCs and tablets with a focus on design". Moet de iPad schrik krijgen? Het nieuwe HP design zal in elk geval een "geheime HP-saus" bevatten. Dat is wat John Solomon verklaarde, senior vicepresident van de recente afdeling Printing and Personal Systems voor de VS. Maar aangenomen wordt dat deze focus vooral slaat op de professionele tablets.

In het virtuele universum staat alvast alles klaar om Windows 8 te verwelkomen. VMware heeft zijn desktop virtualisering software een update gegeven zodat die nu de "Windows 8 virtual machines" zal ondersteunen vanaf 26 oktober, inbegrepen de multitouch functie van de interface (die men niet langer Metro mag noemen).

In tegenstelling tot anderen zoals Acer lijkt Dell niet gek van de "Surface" strategie van Microsoft. De oprichter van het bedrijf, Michael Dell, meent dat de Microsoft tablets midden volgend jaar slechts goed zullen zijn voor 1 tot 2% van de totale PC-markt. Mr. Dell beëindigde zijn verklaring op de site "Seeking Alpha transcript" met deze simpele zin "We`re ready for Windows 8". Als hij het zegt...

HP breidt zijn pc aanbod uit naar commerciële ruimten

De nieuwe "all-in-one" pc`s waarbij de pc in het scherm geïntegreerd is, zijn ideaal voor gebruik in de gezondheidssector, het onderwijs, of de retail... Er bestaan ook versies met een aanraakscherm.
Het model HP Compaq Elite 8300 onderscheidt zich door een Full HD scherm van 23", dat optioneel voorzien kan worden van een 2 MP webcam en een microfoon. Het HP Compaq model Elite 8300 All-in-One van zijn kant kan met sterkere grafische kaarten geleverd worden. Tot slot is er de HP Compaq Pro 6300, zonder aanraakscherm, die over een LED scherm van 21,5" beschikt. Zij worden verwacht voor november; de prijs is nog niet gekend.

Show More
Back to top button
Close
Close