Symantec en VMware steken tandje bij voor virtualisatie en cloud computing

Informatiebeveiligingsbedrijf Symantec en virtualisatiespecialist VMware hebben de drempel van honderd technische integraties tussen hun beider producten overschreden om gevirtualiseerde en cloud computing-omgevingen nog beter te beschermen.

post-image-3

Sneller virtualiseren en naar de cloud

Door hun technologie steeds meer met elkaar te integreren, zorgen Symantec en VMware ervoor dat grote bedrijven, kmo`s en overheden ook hun belangrijkste computerprogramma`s sneller virtualiseren en naar een private, hybride of publieke cloud overhevelen, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de bescherming of de beschikbaarheid van hun computergegevens.

Integratie voor betere bescherming

Symantecs producten die integreren met VMware`s virtualisatie- en cloud computing-technologie zijn in drie categorieën op te delen. De eerste is back-up, recuperatie en archivering van gegevens, de tweede beveiliging en overstemming met wettelijke en bedrijfsregels, en de derde productcategorie omvat het beheer van gegevensopslag en -beschikbaarheid.

Ook belangrijkste bedrijfsapplicaties

Klanten van Symantec en VMware, en de informaticadienstenbedrijven die hun software installeren bij deze klanten, kunnen ook belangrijke computerprogramma`s met een gerust gemoed virtualiseren en in een cloud-configuratie gebruiken. Daarbij wordt gedacht aan programma`s zoals de bedrijfssoftware van SAP, de databasesoftware van Oracle en de e-mailsoftware Microsoft Exchange. De technische integraties van Symantec met VMware zorgen voor een goede bescherming van gevirtualiseerde gegevens en gegevens in de cloud.

Voordelen integratie Symantec-VMware

Symantec en VMware helpen ondernemingen en overheden om een beter overzicht en controle te hebben over hun gevirtualiseerde computerapplicaties. Net omdat hun producten op elkaar afgestemd zijn, ondersteunen ze hun klanten ook om het snelheidsverlies als gevolg van back-up- en herstelactiviteiten van virtuele computerapplicaties te reduceren en om de bescherming van die applicaties te verhogen. Symantec en VMware staan ondernemingen en overheden voorts bij om wettelijke en bedrijfseigen verplichtingen rond het beheer van gevirtualiseerde en cloud-gegevens na te komen. De technische integraties tussen de software van Symantec en VMware verbeteren daarenboven de snelheid en de beschikbaarheid van de opgeslagen bedrijfsgegevens.

Universitair Ziekenhuis Leuven

"Informatica is belangrijk voor alles wat we doen", zegt Reinoud Reynders, IT-manager van UZ Leuven. "Daarom moeten we de beveiliging ervan en de risico`s goed beheren. Daarvoor vertrouwen we op Symantec, zodat we kunnen genieten van de kostenbesparingen die virtualisatie oplevert zonder in te boeten op de bescherming van onze informaticasystemen."

Symantec zegt dat het als enige de mate van integratie met VMware aanbiedt die nodig is om cruciale computertoepassingen van bedrijven en overheden veilig te virtualiseren.

Show More
Back to top button
Close
Close