IFA: over een jaar zullen alle tv`s slim zijn

Momenteel heeft in Berlijn IFA plaats, de grootste informaticabeurs voor het grote publiek (woensdag eindigt hij). De tv heeft er een ereplaats.

post-image-3

De grote Europese elektronicabeurs voor het grote publiek verwelkomt dit jaar meer dan 1200 exposanten. De twee vedetten van de beurs zijn overduidelijk de tv en de tablet pc. Nog meer dan in 2011 is het dit jaar de SmartTV, de slimme tv, die in de schijnwerper staat. Niet alleen legt die verbinding met het internet, maar hij kan ook zijn eigen content (apps) downloaden, verschillend van merk tot merkDe tv is ook slim omdat hij de gebaren van de kijker begrijpt. Samsung heeft bijvoorbeeld een indrukwekkende Angry Birds app voorgesteld die volledig via de hand bediend wordt, zonder afstandsbediening. Datzelfde Samsung heeft een multiview tv voorgesteld waarmee twee personen, gezeten in dezelfde zetel, naar twee verschillende uitzendingen kunnen kijken op dezelfde tv. Maar daarvoor moet men wel een speciale bril opzetten.

Een andere "buzz"op de IFA beurs is de "4K". Alle tv-fabrikanten hebben er minstens een tv voorgesteld die 4000 lijnen weergeeft, in plaats van de 1080 lijnen bij de huidige Full HD tv. Wat dus een resolutie is die 4 keer hoger is dan die van een huidige, zeer goede tv. De grootte van het scherm bedraagt over het algemeen 84 inch (215 cm). Bij Sony zal het toestel vanaf eind dit jaar op de markt gebracht worden. Sony biedt ook een professionele camera aan die in 4K kan filmen. 60 tot 80% van de tv`s op de IFA beurs zijn smartTV`s, en dat percentage zou volgend jaar de 100% moeten bedragen.

Show More
Back to top button
Close
Close