Kodak verkoopt zijn activiteiten "per appartement"

Kodak kondigt de volgende fasen aan in zijn reorganisatie "waardoor het elan sneller hervonden kan worden en Kodak in 2013 als rendabel bedrijf kan herrijzen". Hiervoor verkoopt het twee van zijn activiteiten.

post-image-3

Dit zijn de afdelingen personal imaging (inclusief printoplossingen voor de  gebruiker, papier, productiesystemen en oplossingen voor beeldvorming bij evenementen) en document imaging. In principe is Kodak op zoek naar een koper voor zijn patenten, maar het onderzoekt ook de mogelijkheid om ze te behouden, als een alternatieve inkomstenbron voor zijn schuldeisers.

Aan zijn reseller channel kondigt Kodak in een persbericht aan hetzelfde niveau van dienstverlening en ondersteuning te willen blijven verzekeren, zowel voor de levering van producten als diensten die "ononderbroken voortgezet zullen worden". "Uw business met ons blijft een prioriteit tijdens dit proces", aldus de directie van Kodak: "Dankzij uw steun is onze printactiviteit voor de gebruiker een sterke business, en wij hopen dat de kopers die zullen zien als een belangrijk kapitaal met groeipotentieel".

Kodak hoopt deze transactie in de eerste helft van 2013 te kunnen afronden, en zegt er alles aan te doen om "de overgang naar de nieuwe eigenaar vlot te laten verlopen". Het persbericht is ondertekend door Kodak Cluster Director Frankrijk Belux.

Show More
Back to top button
Close
Close