Panasonic lanceert de eerste high-brightness compacte LCD-projector met Digital Link

De PT-VW431D is een nieuw type projector dat HDBASET™-technologie gebruikt om een digitaal signaal van hoge kwaliteit via een enkele Cat 5E/6 LAN-kabel te versturen

post-image-3

Panasonic heeft de PT-VW431D, een nieuwe projector die compatibel is met Digital Link, aangekondigd. De uiterst compacte projector heeft een hoge helderheid van 4.300 lumen en ondersteunt WXGA-resolutie. De PT-VW431D introduceert een heel nieuwe manier om digitale connecties over lange afstanden te leggen met zijn erg simpele bedrading. Digital Link vervangt de diverse lange kabels die men vroeger moest verbinden met een projector door een enkele Cat 5E/6 LAN-kabel. Die efficiëntie en de sterk afgenomen infrastructuurkosten zijn goed nieuws voor gebruikers in het onderwijs en het zakenleven.

De PT-VW431D is uitgerust met Panasonics Digital Link, die gebaseerd is op de HDBaseT™-technologie van Valens. Dankzij Digital Link kan via een enkele Cat 5E/6 LAN-kabel een connectie worden gemaakt met HDMI-signalen, ongecomprimeerde HD-videoformaten, audio en control commands. Deze signalen kunnen tot 100 meter ver verstuurd worden. In combinatie met de nieuwe ET-YFB100 switch of andere switches met een HDBaseT™-chipset is de installatie van deze projector makkelijker dan ooit omdat er geen externe ontvangers meer nodig zijn.

Panasonic werkt nauw samen met de belangrijkste producenten van HDBaseT™-oplossingen, waaronder: Crestron, Extron en AMX. Hierdoor kan de PT-VW431D gebruikt worden met zowel Crestrons DigitalMedia 8G+™-compatibele switches, Extrons XTP-systemen, en de Enova DVX en DGX Digital Media Switchers van AMX.

Hartmut Kulessa, Europees Marketing Manager Projectors bij Panasonic, zei: “We zijn altijd op zoek naar manieren om de gebruikservaring met onze projectoren te verbeteren. Producten met HDBaseT™ worden nu snel opgenomen in verschillende Audio/Video (AV)-markten met als doel de vaak voorkomende uitdagingen bij de installatie van AV-systemen op te lossen. We hebben dan ook beslist om deze technologie te ondersteunen met onze projectoren. Door de eerste projector met Digital Link-compatibiliteit te lanceren willen we de markt leiden naar een tijdperk van eenvoudige maar betrouwbare connectiviteit.”

Dror Jerushalmi, CEO en mede-oprichter van Valens Semiconductor, verklaarde: “De adoptie van de HDBaseT™-technologie door grote spelers als Panasonic bevestigt en ondersteunt de status van HDBaseT™ als de de facto standaard voor digitale verbindingen. Nu HDBaseT™ volop wordt overgenomen in de professionele AV-markt, zal ook de consumentenmarkt snel van deze technologie kunnen genieten.”

De PT-VW431D biedt een hoge helderheid van 4.300 lumen en een hoge contrastratio van 3.500:1. De compacte projector is uitgerust met een geplooide microfilter die de vervangingscyclus verlengt tot 4.000 uur en tegelijk onderhoudskosten en –tijd beperkt. Daarnaast zorgt de PT-VW431D voor hoge beeldkwaliteit, zelfs in helder verlichte ruimtes, dankzij Panasonics Daylight View Basic-technologie. De ingebouwde sensor in de projector meet hoeveel omgevingslicht er is, waarna de Daylight View-functie het beeld daaraan aanpast.

De PT-VW431D is zowel geschikt voor mobiel gebruik als voor plafondmontages. Met zijn manuele 1,6x zoomlens kan men projecteren op afstanden van 2,5 tot 4,1m. Bovendien heeft de projector een speciale functie om de lens verticaal te bewegen. Zo kan het geprojecteerde beeld +48% verticaal worden aangepast zonder de beeldkwaliteit aan te tasten.

Show More
Back to top button
Close
Close