Symantec: Cybercriminelen misbruiken Olympische Spelen voor spam, phishing en malware

In zijn maandelijkse Intelligence Report voor juli stelt informatiebeveiligingsbedrijf Symantec dat cybercriminelen niet geheel onverwacht misbruik maken van de Olympische Spelen in Londen voor spam- of phishing-doeleinden en om malware te verspreiden. In hun rapport beschrijven de onderzoekers van Symantec onder meer hoe cybercriminelen misbruik maken van Twitter-hashtags en Android-apps die verband houden met de Olympische Spelen.

post-image-3

In het rapport voor juli hebben Symantecs onderzoekers het ook over het stijgende gebruik van zogenaamde attack toolkits om kwaadaardige software te verspreiden. De attack toolkit-activiteit is verdrievoudigd in vergelijking met de gemiddelde activiteit in de laatste zes maanden van vorig jaar. De toolkits worden op een andere manier dan vroeger verkocht of verhuurd, stellen de onderzoekers. In hun rapport gaan ze dieper in op de impact die toolkits kunnen hebben op onvoldoende beveiligde websites van kmo`s.
 
Over de juli-editie van het Symantec Intelligence Report vind je hier een blogpost. Het rapport staat hier. En hier kan je zien welk aandeel van de e-mails in België spam en computervirussen bevatten in juli, wat het aandeel spam en virussen in juni was en hoe de Belgische spam- en viruscijfers zich verhouden tot de wereldwijde.

Show More
Back to top button
Close
Close