Panasonic gaat van de 10e naar de 6e plaats in de "Global Green Ranking"

Panasonic behoort voortaan tot het beperkte clubje van bedrijven die bekroond worden voor hun ecologisch beleid met aandacht voor een duurzame economie.

post-image-3

De fabrikant behoort tot de Top 10 van de "Best Global Green Brands 2012" van Interbrands (de beste groene merken wereldwijd), en kon 4 plaatsen klimmen zodat hij nu op de 6e plaats staat. De laatste jaren heeft Panasonic zich aangepast aan talrijke openbare en milieuvereisten, en heeft zelfs beter gedaan, door zijn CO2-uitstoot te verminderen en het gebruik van materialen te bevorderen die minder belastend zijn voor het milieu.

Panasonic heeft zich tot doel gesteld om "het meest groene en meest innoverende bedrijf van de elektronische industrie te worden tegen 2018". Waarom tegen 2018? Dan mag het bedrijf 100 kaarsjes uitblazen.

Op de lijst van groene bedrijven gaan Toyota, Johnson & Johnson, Honda, VW en HP aan Panasonic vooraf. Maar in de Top 10 kan het Dell, Siemens achter zich laten.

Veel lager, maar nog altijd in de Top 50, staan verschillende technologische bedrijven: Cisco (11), Apple (13), Sony (18), IBM (19), Nokia (20), Samsung (25), Intel (27), Philips (31), Xerox (32), MS (33), SAP (41) en tot slot Nintendo (48).

Show More
Back to top button
Close
Close