Google creëert een programma voor cloud-diensten

Google zal tools en middelen leveren voor bedrijven die Google-technologieën gebruiken. De nummer één van de zoeksites mikt ook op integrators, ISV, resellers, consulenten en fabrikanten.

post-image-3

Zoals alle IT-bedrijven dat doen in hun respectievelijke domeinen, wil Google op zijn beurt op internationaal niveau een “partnerprogramma” uitwerken dat bedrijven moet helpen om zijn cloud-diensten te verkopen.

Eric Morse, verantwoordelijke voor de verkoopontwikkeling voor het cloud-platform van Google schrijft concreet in zijn blog dat het volgende Google Cloud Platform Partner Program tools, opleidingen en middelen zal aanbieden. Met deze middelen worden de Google Compute Engine, Google App Engine, Google BigQuery, en Google Cloud Storage bedoeld. De beloofde tools en opleidingen in kwestie worden nog niet gepreciseerd. Niet meer dan de vereiste kwalificaties om eraan te mogen deelnemen.

Wat men weet is dat Google zijn “businesspartners” in twee categorieën verdeelt: Service Partners en Technology Partners. De eersten bieden hulp met advies en implementatie van cloud-services, terwijl de tweeden de cloud-services gebruiken om hun eigen aanbod te ontwikkelen.

Google België preciseert dat dit nieuwe programma, dat op internationaal vlak is gelanceerd, nog niet beschikbaar is in België. En er is nog geen enkele datum aangekondigd voor ons land.

Show More
Back to top button
Close
Close