Western Digital herwint terrein

Nadat WD problemen had ondervonden met zijn productiefabrieken in Thailand, is het bedrijf nu sinds kort marktaandeel aan het herwinnen dat voor kort aan Seagate toekwam.

post-image-3

De catastrofe die was veroorzaakt door de vernietiging van verschillende productiecentra in de overstromingen die een deel van Thailand blank hebben gezet, heeft het omzetcijfer van Western Digital sterk beïnvloed. Maar de constructeur is niet bij de pakken blijven zitten.

Volgens het onderzoeksinstituut IHS iSuppli, zou WD zijn leiderschap, dat het een tijd lang had moeten afstaan aan Seagate ten gevolge van de klimaatcatastrofe, al weer hebben geclaimd.

Als we moeten afgaan op de cijfers die de twee concurrenten ons bezorgen, zou Seagate 66 miljoen hard disks hebben geproduceerd tijdens het tweede trimester, tegenover 71 miljoen voor WD (wat overeenkomt met zijn 4de fiscaal trimester). Western Digital tekent voor het fiscaal jaar 2012 een omzet op van 12,5 miljard dollar en een nettowinst van 1,6 miljard tegenover 9,5 miljard en 726 miljoen een jaar eerder (2011).

De rivaliteit tussen de twee fabrikanten werd nog verscherpt door de fusies die tijdens het jaar werden doorgevoerd: Seagate met Samsung (5de fabrikant wereldwijd) en WD met Hitachi GST (3de fabrikant). In de resultaten voor 2012 van WD is Hitachi GST inbegrepen.

De verkopen van schijven zullen sterk worden bepaald door de commercialisering van de nieuwe ultrabooks, die algemeen zullen worden met het nieuwe schooljaar met de SSD-schijf, alleen of in combinatie met de HDD-disks. De analisten denken dat het succes van het nieuwe ras van Intel-pc’s afhankelijk zal zijn van de capaciteit van de samenstellers om machines te kunnen aanbieden onder de 900-dollargrens.

Show More
Back to top button
Close
Close