PANASONIC TOUGHBOOK AL VOOR TIENDE JAAR OP RIJ EUROPESE MARKTLEIDER IN ROBUUSTE NOTEBOOKS

BEDRIJF NEEMT OOK TWEEDE PLAATS IN DE EUROPESE MARKT VAN ROBUUSTE TABLETS DANKZIJ GROEI

post-image-3

Panasonic Toughbook bevestigt haar positie als Europese marktleider in robuuste notebooks. Met een marktaandeel van 65,8% in 2011 mag Panasonic zich nu al voor het tiende jaar op rij tot de onbetwiste nummer 1 in robuuste notebooks kronen op het continent. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de analysegroep VDC Research.

Het marktaandeel van Panasonic Toughbook in de duurzame en robuuste (converteerbare) notebooks – Durable and Rugged Notebook/Convertible Notebook Computers – nam in 2011 met 0,8% toe in vergelijking met 65% in 2010. De toename tot 65,8% kwam er vooral dankzij groei in sectoren als alternatieve energie, nutsbedrijven, smart metering, diagnose in de auto-industrie, behandeling van elektronische patiëntendossiers, en levering bij online Retail.

Deze markten worden gekenmerkt door mobiele werkers met een nood aan betrouwbaar materiaal. Panasonic Toughbook kon het voorbije jaar bovendien een tweecijferige groei presenteren voor haar business laptops, waarmee ze tegen de algemene trend van de dalende verkoop in West-Europa in gaat.

Panasonic groeide het voorbije jaar ook sterk in de markt van robuuste tablets en werd zo de nummer twee in Europa met 17,4% marktaandeel. Vooral het succes van de CF-D1 en CFH2 Toughbook tablets die eerder dit jaar uitkwamen, is daarvoor te danken. De CF-D1 werd speciaal ontwikkeld voor de diagnose van auto’s, vrachtwagens, motoren en machines. De CF-H2 is al aan zijn tweede generatie toe en heeft een Field- en een Health-versie, die respectievelijk zijn ontworpen voor mobiele werkers in zware werkomgevingen en voor verplegend personeel.

Voor meer informatie over Panasonic Toughbook kunt u terecht het nummer +32 2 481 03 73 of via mail toughbook.benelux@eu.panasonic.com.

Show More
Back to top button
Close
Close