Veeam lanceert Veeam Explorer for Exchange

Nieuwe functionaliteit alternatief voor dure legacy tools voor Microsoft Exchange Backup, Recoveryen e-Discovery

post-image-3

Veeam Software, leverancier van back-up-, replicatie- en virtualisatiebeheeroplossingen voor VMware vSphere en Windows Server Hyper-V, introduceert Veeam Explorer™ for Microsoft Exchange. Deze nieuwe functionaliteit, nu beschikbaar in exclusieve bètaversie, biedt inzicht in de back-ups van virtuele machines (VM’s) waarop Exchange draait en is onderdeel van alle edities van Veeam Backup & Replication.

VM-beheerders kunnen zonder agent Exchange back-ups bekijken en individuele Exchange-items zoeken en terughalen. Veeam Explorer for Exchange biedt de volgende mogelijkheden:

- Direct vanaf een gecomprimeerd back-upbestand door Exchange-databases browsen waarbij de mailbox in minder dan twee minuten volledig doorzocht kan worden

- Zoeken naar specifieke items binnen meerdere Exchange-mailboxdatabases en -objecten met uitgebreide zoekmogelijkheden

- Items exporteren naar een .pst-bestand, .msg-bestanden of doorsturen als attachment

De nieuwe functionaliteit biedt VM-beheerders:

- e-Discovery – eenvoudig informatie verzamelen voor interne en externe onderzoeken

- Exchange item recovery – exporteren van per ongeluk verwijderde e-mails, notities of agendaitems vanaf een back-up en deze eenvoudig terug kunnen zetten

- Mailboxarchivering – complete inboxes kunnen worden opgeslagen in een .pst-bestand voordat ze verwijderd worden.

Ratmir Timashev, president & CEO van Veeam Software, zei: “Sinds de lancering van Veeam Backup Free Edition begin juni is het product al meer dan 20.000 keer gedownload. Dit geeft aan dat deze tool erg geliefd is in de virtualisatie-community. Met Veeam Explorer for Exchange willen we een alternatief bieden voor de - vaak dure - legacy-tools voor Microsoft Exchange recovery en e-Discovery.”

Veeam Explorer for Microsoft Exchange is beschikbaar in een exclusieve bètaversie. Voor meer informatie en om in aanmerking te komen voor de bètaversie, ga naar: http://www.veeam.com/explorer-for-exchange.html. Deze functionaliteit is gratis en is onderdeel van alle edities van Veeam Backup & Replication, ook van Veeam Backup Free Edition.

Show More
Back to top button
Close
Close