EMC ondersteunt transformatie van IT-omgeving met nieuwe back-up oplossing

IDC voorspelt dat er in 2020 35 zetabytes aan digitale data is. Voor de meeste ondernemingen zet deze enorme groei in data hun huidige back-up oplossingen onder druk waardoor er behoefte komt aan een efficiëntere oplossing. Om de data optimaal te beschermen en bedrijven te helpen bij een snelle transitie naar cloud-omgevingen en het leveren van IT-as-a-Service, introduceert EMC NetWorker 8.0.

post-image-3

Door nieuwe functies, verbeterde prestaties en integratie met backup-hardware, kunnen bedrijven met EMC Networker 8.0 vijftig procent sneller een back-up maken van data. Hiermee voldoet de software-oplossing aan de backup-eisen van moderne IT-omgevingen en zijn bedrijven klaar voor de toekomst.

Onderzoek disaster recovery

In de Benelux wordt vooralsnog gemiddeld 8 procent van het IT-budget gebruikt voor back-up en recovery-oplossingen. Dit ligt onder het Europese gemiddelde van 10 procent. Het Europese onderzoek dat EMC uitvoerde naar ŒDisaster Recovery¹, dat is uitgevoerd onder 1750 organisaties, wijst ook uit dat bijna de helft van de ondervraagden in de Benelux in het afgelopen jaar data heeft verloren (49 procent). Het kostte bedrijven gemiddeld twee dagen om de data weer terug te halen en herstellen. Een op de vijf (22 procent) van deze organisaties heeft zijn uitgaven voor IT back-up en recovery na dataverlies verhoogd.

De wereldmarkt voor back-up software groeit jaarlijks met bijna zes procent. De hardware-markt met disk appliances zoals Data Domain groeit nog sneller met 21 procent, zegt Jean-Pierre Ducheyne, Senior Technical Consultant bij EMC België. Bedrijven hebben zowel de software als de hardware nodig voor een complete back-up en recovery-oplossing. Bovendien stappen meer bedrijven over van tape naar disk-oplossingen. EMC NetWorker is geheel vernieuwd om nog beter aan te sluiten op de disk-omgevingen. Daarnaast is de oplossing verbeterd op het gebied van integratie, prestaties en ondersteuning voor veranderende IT-initiatieven.

Vernieuwde backup-oplossing

NetWorker is voorzien van een vernieuwde architectuur voor betere prestaties en schaalbaarheid. De back-up is drie keer meer schaalbaar dan de vorige versie. Met de ŒClient Direct-functie kunnen klanten direct een back-up maken van de client-toepassing naar een disk back-up systeem waardoor back-up vijftig procent sneller is. Bovendien biedt Networker 8.0 volledige integratie met EMC Data Domain deduplicatie storage-systemen waardoor het beter aansluit op disk-omgevingen. Daarnaast kan lager netwerkverkeer, geïntegreerd beheer met replicatie, automatische configuratie, monitoring en rapportage-mogelijkheden worden gerealiseerd. Verder heeft NetWorker 8.0 nog betere ondersteuning voor Microsoft-applicaties en levert het multi tenancy beheer waardoor cloud service delivery mogelijk wordt.
Er zijn wereldwijd 23.000 gebruikers van EMC NetWorker. Een groot aantal daarvan is afkomstig uit EMEA.

EMC grootste marktaandeel

EMC heeft met  een marktaandeel van 65,5 procent een sterke positie in de wereldwijde Purpose-Built Backup Appliance-markt (PBBA). Dit blijkt uit een recent rapport van IDC. De wereldwijde PBBA-inkomsten hebben een enorme groei doorgemaakt in 2011; een stijging van 43,3  procent ten opzichte van het voorgaande jaar. EMC-producten in de PBBA-categorie zijn EMC Avamar, EMC Data Domain en EMC Disk Library for Mainframe.

Show More
Back to top button
Close
Close