Primeur: Ricoh presenteert projector die je tegen de muur kunt plaatsen

Ricoh Belgium, dat gespecialiseerd is in kantooroplossingen, documentbeheerdiensten, IT-diensten en printproductie, breidt haar productportfolio nu ook uit met een gamma projectoren. Blikvanger is de PJWX4130, een innovatief toestel dat quasi tegen de projectiemuur zelf gezet kan worden. De minimale projectieafstand (11,7 cm) is ’s werelds kortste voor deze categorie van projectoren. Deze primeur is te danken aan het feit dat PJWX4130 rechtop staat en naar boven projecteert. Deze baanbrekende technologie maakt van dit toestel een gebruiksvriendelijke projectie-oplossing met bijzonder veel toepassingsmogelijkheden.

post-image-3

PJWX4130: highlights

Wereldwijd de enige draagbare ‘short throw’ projector die van beneden naar boven projecteert
- De minimale afstand tot een projectiewand is amper 11,7 cm, wat een beeld van 48 inch oplevert. Bij een afstand van 25 cm is de projectiegrootte 80 inch.
- Snelle opstart: 3 seconden volstaan om zelfs onvoorbereid het toestel meteen in te schakelen.
- Tovert iedere ruimte in enkele seconden om tot een vergaderruimte met presentatiemogelijkheden.
- Naast het standaardmodel is ook de versie PJ WX4130N beschikbaar, een netwerk-versie.
- Met de USB 2.0 aansluiting kan rechtstreeks vanaf USB-memorysticks worden geprojecteerd, zonder dat er een computer aan te pas komt.
- Via de Tamago presenter app kan deze projector ook met een iPad worden bediend.
- Ontdek in dit filmpje alle mogelijkheden van dit toestel: http://www.youtube.com/watch?v=FpWhZB04vAQ

Veelzijdigheid troef

De compacte afmetingen en ultrakorte projectie-afstand maken de PJ WX4130 bijzonder flexibel en geschikt  voor diverse doeleinden. Bedrijven kunnen het niet alleen inzetten in vergaderzalen, maar ook voor het presenteren van bedrijfsinformatie en productdetails in ontvangstruimten, showrooms en op beurzen. De detailhandel kan met dit toestel de aandacht van het voorbijgaande winkelpubliek trekken door in het oog springende etalageschermen en -reclame. Ook reclamecampagnes kunnen sneller en efficiënter worden bijgestuurd door posters te vervangen door geprojecteerde informatieschermen. In het onderwijs biedt de PJ WX4130 mogelijkheden voor interactieve lessen, zonder de afleiding van schaduwen op het scherm en schitteringen van de projectorlamp. Ook als audiovisueel extraatje doet dit toestel perfect dienst. Via een HDMI-aansluiting projecteert  hij in groot formaat  films, tv-programma’s, sportwedstrijden…

Netwerkverbinding

De netwerkversie PJWX4130N heeft een ingebouwde bedrade en draadloze LAN-aansluiting en biedt een keuze aan communicatiemodi voor het projecteren van beelden:
- Ad-hoc communicatiemodus, waarbij apparaten die op een draadloze LAN zijn aangesloten rechtstreeks met elkaar communiceren zonder een draadloos LAN-toegangspunt in de conferentie- of vergaderzaal.
- Infrastructuur communicatiemodus, waarbij de communicatie verloopt via een router of hub.
- Met de software kan hetzelfde beeld naar vier projectoren worden gestuurd. Dit is vooral nuttig in conferenties en toepassingen met digitale (school)borden.

Presentaties zonder computer

Met een USB 2.0-aansluiting kunnen JPEG-afbeeldingen en MPEG2-video rechtstreeks vanaf USB-memorysticks worden geprojecteerd, handig voor presentaties zonder computer. De software van Ricoh zet bestanden die in Microsoft® PowerPoint® zijn gemaakt om naar JPEG-formaat voor opslag op USB-memorysticks.

Laag energieverbruik

In de normale stand-bymodus bedraagt het energieverbruik slechts 0,17 W voor lagere energiekosten. De gebruikskosten kunnen verder worden verminderd door de Eco-modus te selecteren om de lampintensiteit en het energieverbruik met 25% te verminderen. Met de Eco-modusknop op de afstandsbediening is het gemakkelijk om deze functie in en uit te schakelen.

Veiligheid als norm

De projector kan met een wachtwoord worden beveiligd om de toegang te beperken en onbevoegd gebruik te voorkomen. De handige toetsvergrendelingsfunctie vermijdt fouten bij het bedienen van het toestel.

Leuke extra’s

Een bedrijfslogo of stand-bybericht kan worden weergeven wanneer de projector opstart of wanneer er geen signaal is. Verder is de PJ WX4130 nu al klaar voor de toekomst en voor 3D! Mits optionele PJ 3D-brillen is het immers mogelijk om 3D-beelden te bekijken.

Naast de PJ WX4130N lanceert Ricoh een volledig gamma projectoren om alle marktbehoeftes te kunnen beantwoorden:

Het instapmodel: PJX2130 en PJWX2130

- Hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs
- Ideaal voor kleine vergaderruimtes of thuisgebruik
- De helderheid ( 2600/2700 Lumen ) maakt dat lichten in de ruimte niet hoeven worden gedoofd
- Beeldverhouding: 4:3 of 16:10 (voor de versie W - Wide Screen)

De mobiele projectoren: de PJ3131-serie

- Mobiele projectoren voor professioneel gebruik op om het even welke locatie
- Handig om mee te nemen, want het gewicht varieert tussen 1,8 en 2 kg
- Standaard voorzien van WiFi
- 5 modellen beschikbaar, al naargelang het beeldformaat en de netwerkmogelijkheden: PJX3131/PJWX3131/PJX3241/PJX3241N/PJWX3231N. De W staat voor Wide Screen 16:10, de N voor Netwerk. In feite fungeren de netwerktoestellen zoals een netwerkprinter, maar dan voor het projecteren van beelden op een wand.

Het werkpaard: dePJ5360N

- ‘Heavy duty’ projector met hoge helderheid (4200/3500 Lumen ) voor frequent gebruik
- Dient perfect in grote vergaderruimtes of voor muren met veel lichtinval
- 2 modellen (PJX5360N/PJWX5350N), waarbij de W in PJWX staat voor Wide Screen 16:10 en de N staat NETWORK
- WiFi is een optie voor deze serie
   
Topmodel: PJ6180N-series

- Deze projector met een extreme helderheid (6000/5500 lumen) functioneert ook in sterk verlichte ruimtes en kan projecteren over een afstand tot maar liefst 75 meter, wat een beeld oplevert van 500 inch
- 2 modellen: PJX6180N/PJWX6170N, waarbij de W in PJWX staat voor Wide Screen 16:10 en de N voor NETWORK
- WiFi is een optie voor deze serie
- Ook de lens is optioneel, omdat de keuze afhangt van de behoeften van de gebruiker. In functie daarvan is zijn er 5 verschillende lenzen beschikbaar.

Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg, is tevreden over deze nieuwe productlijn: “Historisch gezien staat Ricoh sterk in toestellen die informatie via papier overdragen, zoals kopieertoestellen en printers. Nu breiden we dat gamma uit, waarbij we onze klanten ook willen ondersteunen in het verspreiden van boodschappen via beeld en geluid. Dit past ook in ons bedrijfsprofiel, waarbij technologische evoluties en innovatie centraal staan. Dit blijkt ondermeer uit ons short throw model, een primeur die door zijn innovatieve technologie bijna tegen de projectiemuur kan worden gezet, wat een duidelijke meerwaarde kan bieden aan onze klanten. Daarnaast voorzien we een volledige gamma van projectoren, zodat we op alle marktbehoeften van dit segment kunnen inspelen. Voor de verkoop in België zullen we werken met ons bestaand netwerk van dealers en resellers. De toestellen zijn vanaf nu beschikbaar.”

Show More
Back to top button
Close
Close