Intel opent nieuwe kansen voor resellers met server integratie

De behoefte aan data en de verwerking hiervan kent de laatste jaren een ongekende groei. Denken we maar aan verkoopcijfers van o.a. smartphones, tablets & notebooks, of heel concreet aan de hoeveelheid data die IT gebruikers vandaag te verwerken hebben. En dit is slechts het begin van een exponentiële groeicurve.

post-image-3

Recht evenredig zien we dan ook de vraag naar servers stijgen.  Door de veelvoud aan “connected” devices en bijhorende behoefte aan snelle toegang tot applicatie en data, groeit de servermarkt in zowel kleine als grote bedrijfsomgevingen, lokaal, hybrid of in de cloud opgebouwd.

Intel®, al meer dan 15 actief in server componten voor systeembouwers, merkte die groei en bijhorende vraag vanuit het kanaal snel op. Met de introductie van de nieuwe Intel® Xeon E5 processorreeks (gekend als “Romley” platform), is de start gegeven voor een compleet nieuwe en uitgebreide generatie servercomponenten. Uiteraard volledig in lijn met de laatste technologische vernieuwingen van het platform, denk maar aan Power Management, Virtualisatie,...

Maatoplossingen: de keuze is aan u...

Door alle componenten vanaf design modulair te concipieëren en vervolgens soepel integreerbaar te maken, bent u als  moderne systeembouwer in staat een zeer innovatieve portfolio uit te bouwen. Of het nu gaat om eenvoudige file & print servers, database servers of complexe High Performance Computing (H.P.C.) oplossingen: met Intel® servercomponenten bouw je voor je klanten een “state-of-the-art” serveroplossing.

1, 2 of 4 socket platform, Rackmount of Tower systemen, het aantal configuraties is ongekend. Vertrekkend van één van de serverborden zijn er in totaal zo’n 250 verschillende configuraties mogelijk. En stel dat u géén tijd hebt om alles zelf te assembleren, dan zijn er verschillende semi-geïntegreerde systemen beschikbaar. Dit alles komt tevens uw  stocksituatie ten goede omdat u minder verschillende componenten nodig heeft.

Intel: een merk om op te bouwen...

Maar naast het aanbieden van een state-of-the-art server-portfolio is het voor u als systeembouwer van even groot belang dit met een service & support van het zelfde kwaliteitsniveau te kunnen onderbouwen.

Daarom heeft Intel® de lat nog hoger gelegd. Intel® staat je, doorheen de volledige product levenscyclus, bij met 24/7 support, snelle vervanging, en een verlengde garantie:
- Alle Intel® EPSD producten genieten van een 3 jaar (gelimiteerde) garantie.
- Indien meer dan 3 jaar gewenst is, verlenging tot 5 jaar mogelijk met een Warranty Extension Pack.
- Advanced Warranty Replacement: levering van vervangend onderdeel binnen de 24u na melding defect, als onderdeel van de voordelen van het Intel channel programma

De voordelen hiervan zijn legio. Om er maar enkele op te noemen: slechts 1 adres ingeval er iets mis gaat, de tijd en de frustratie dat je hiermee bespaart, zijn goud waard. Ook voor uw klant.

Alle Intel servercomponenten (borde, chassis, Raid controllers, NIC’s...) worden uitgebreid getest en gevalideerd met Hardware en Software van andere bedrijven. Dit verlost u van mogelijke kopzorgen. Voor een serversysteem gebouwd met componenten uit de gevalideerde lijst van hardware en software geniet u als reseller de volledige Intel support.  Wenst u als systeembouwer een software validatie certificaat te leveren bij uw server, dan maakt u gebruik van één de honderden recepten uit het ESAA (Intel® Enabled Solutions Acceleration Alliance) programma. Dit programma is kostenloos te gebruiken voor Intel channel partners en met meer dan +30 Operating/Application software leveranciers (I.S.V.) gevalideerd op de Intel server hardware, bespaar je tijd en geld voor test & validatie.

Op deze manier kan u met uw server, onder eigen merk, volledig voldoen aan de meest kritische eisen van je klant.

Tot slot kunnen we besluiten: klanten die bij een erkend Intel® systeembouwer te rade gaan, kunnen op hun beide oren slapen want ze bevinden zich in uiterst professionele handen !

Hier kan ik wat mee: wat nu ?

U ziet als systeembouwer groei mogelijkheden met Intel server componenten, aarzel niet langer en neem contact op met een Intel Reseller Agent op het telefoonnr: 00800.9092.4444.

Of kijk alvast snel op www.intelserveredge.com voor meer info over de voordelen van eigenbouw en de Intel oplossingen. 

Uiteraard staan de locale Intel® Authorised server distributors klaar om je verder te helpen. Handig om weten dat sommige distributeurs voor u zelfs op maat kunnen integreren, dit zowel voor Intel Server componenten als bijhorende 3rd party hard- en software.

Een overzicht kan je vinden op: http://www3.intel.com/cd/channel/reseller/emea/eng/wtb/363350.htm

 Ben je nog géén Intel(r) partner, ga voor meer info omtrend het partner programma naar: www.inteltechnologyprovider.com
 
Volg ChannelWorld op de voet, meer informatie en mogelijkheden volgen.

Show More
Back to top button
Close
Close